مراقب اشك مریم باشید
گل بخر: در آستانه فصل بهار یكی از نگرانی های بخش گیاهی سازمان حفاظت محیط زیست گونه «لاله های واژگون» یا «اشك مریم» است. رئیس گروه گیاهی این سازمان ضمن معرفی این گونه گیاهی مهم نسبت به چیدن لاله های واژگون در دامنه های زاگرس آگهی داد.
مریم مغانلو - رئیس گروه گیاهی دفتر ذخایر ژنتیكی سازمان حفاظت محیط زیست- ضمن ابراز نگرانی نسبت به وضعیت لاله های واژگون دامنه های زاگرس و با تاكید بر اینكه یكی از گونه های گیاهی حائز اهمیت در كشور ما لاله واژگون است، درگفت وگو با ایسنا، اظهار داشت: متأسفانه به سبب سودجویی برخی افراد مشاهده می شود كه در اوایل بهار و همزمان با سال جدید، تعداد زیادی از لاله های واژگون به صورت شاخه بریده و در بعضی اوقات گیاه بطور كامل از پایه كنده می شود و همراه پیاز آن در سطح معابر شهری به فروش می رسد. این كار موجب می شود جمعیت این گونه در مناطق رویشگاهی آن با تهدید جدی روبرو شود.
وی با این توضیح كه لاله واژگون با نام علمی.Fritillaria imperialis L شناخته می شود، اظهار داشت: از زیباترین گونه های جنس Fritillaria است كه از اواخر اسفندماه و در فروردین و اردیبهشت تحت تأثیر دمای هوا به گل می نشیند و در بین لاله های ایران، لاله واژگون كه به نام های لاله سرنگون و اشك مریم باز شناخته شده است از شهرت و زیبایی منحصربفردی برخوردار می باشد.
رئیس گروه گیاهی دفتر ذخایر ژنتیكی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه اظهار داشت: همه ساله عده ای برای تماشای لاله های واژگون؛ این جلوه طبیعی كم نظیر، راهی دامنه های زاگرس می شوند. این گل سازگاری زیادی با دامنه های سنگلاخی و صخره ای دارد و متأسفانه چرای دام، تخریب زیستگاه برای ایجاد اراضی كشاورزی و برداشت مستقیم این گیاه برای خرید و فروش مهم ترین عوامل تهدیدكننده این گیاه است.
مغانلو افزود: به منظور حفظ لاله واژگون، رویشگاه اصلی این گونه گیاهی در استان چهار محال و بختیاری بعنوان اثر طبیعی ملی معرفی شده است كه جزو مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست به شمار می آید و هرگونه بهره برداری از این گونه ممنوع می باشد و تخلف شمرده می شود.
رئیس گروه گیاهی دفتر ذخایر ژنتیكی سازمان محیط زیست درانتها تاكید كرد: از هموطنان می خواهم كه با عنایت به اینكه طبیعت گردی در تمام دنیا آداب خاص خودرا دارد و نباید سبب كوچكترین لطمه ای به محیط زیست شود، هنگام بازگشت به مناطق رویشی لاله های واژگون از جمع آوری و لطمه به آنها اجتناب كنند و در امر حفاظت از این گونه گیاهی همین طور سایر گونه های گیاهی ثمین كشور - كه گنجینه طبیعی و سرمایه ژنتیك این مرز و بوم محسوب می شوند - كوشا باشند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب