اردیبهشت ۹۸ آخر فاز دوم پروژه مدیریت اكولوژیك تالاب انزلی

اردیبهشت ۹۸ آخر فاز دوم پروژه مدیریت اكولوژیك تالاب انزلی گل بخر: نماینده دفتر جایكا(آژانس همكاریهای بین المللی ژاپن) در ایران با اشاره به اینكه فاز دوم پروژه مدیریت اكولوژیك تالاب انزلی اردیبهشت ۹۸ تمام می شود، اظهار داشت: طراحی و اجرای یك طرح میان مدت به منظور تقویت و توسعه طرح های انجام شده می تواند تالاب انزلی را به سمت احیا ببرد.



به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا تاناكا در سمینار بررسی دستاوردهای پروژه مدیریت اكولوژیك تالاب انزلی اظهار داشت: سیاست های كلی ژاپن و جایگاه مشاركت در توسعه پایدار ایران با استفاده از دانش و تجربه كارشناسان ژاپنی است همینطور كشور ژاپن توسعه روابط دوستانه خویش را با ایران دنبال می كند.

وی افزود: در این راستا طرح جامع مدیریت یكپارچه حفاظت از تالاب انزلی در سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ تهیه و برای تحقق این طرح پروژه حفاظت و مدیریت اكولوژیك تالاب طراحی شد.

به گفته نماینده دفتر جایكا در ایران طی سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ فاز اول طرح مدیریت اكولوژیك تالاب انزلی اجرا شد همینطور در جهت تقویت طرح های اجرا شده در فاز اول، فاز دوم در سال ۲۰۱۵ شروع شد.

وی با اشاره به اینكه پروژه مدیریت اكولوژیك تالاب انزلی به مدت ۱۵ سال ادامه داشته است، اظهار داشت: كارشناسان ایرانی و ژاپنی همه تلاش خویش را برای اجرای طرح مدیریت اكولوژیك تالاب انزلی انجام داده و تابحال با كمك هم به نتایج خوبی هم دست یافته اند كه تاسیس كمیته مدیریت تالاب انزلی همچون مهمترین نتایج این همكاری ها بوده است. كلیه مسائل و مشكلات مربوط به حوزه انزلی در كمیته مدیریت تالاب انزلی با حضور سازمان حفاظت محیط زیست و سایر دستگاه های متولی بررسی می شود.

نماینده دفتر جایكا در ایران اضافه كرد: برای پیشگیری از فرسایش كوهستانی همینطور برای طرح های فرهنگ سازی و مشاركت مردمی به صورت پایلوت پروژه های اجرا شده است.

وی تصریح كرد: فاز دوم پروژه مدیریت اكولوژیك تالاب انزلی در اردیبهشت ماه سال ۹۸ به آخر خواهد رسید. به منظور توسعه و تقویت دستاوردهای طرح های انجام شده در ۱۵ سال قبل پیشنهاد شده كه طرح میان مدتی تهیه شود تا پروژه های انجام شده تقویت و تداوم یابد. اجرای این طرح میان مدت می تواند سبب حفاظت از تالاب پرارزش محیط زیستی و اقتصادی انزلی شود.

تاناكا از سازمان حفاظت محیط زیست خواست تا بعنوان ناظر به حمایت های خود ادامه دهد.
صرف ۱۰ میلیوین دلار برای فاز دوم پروژه مدیریت اكولوژیك تالاب انزلی
به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا در ادامه این مراسم هیتوشی واتانابه - عضو تیم كارشناسی جایكا در پروژه مدیریت اكولوژیك تالاب انزلی- اظهار داشت: تالاب انزلی جزو تالاب های ثبت شده در كنوانسیون رامسر است. اعضای كنوانسیون باید هر شش سال یك مرتبه نسبت به بروز كردن اطلاعات مربوط به تالاب ثبت شده خود اقدام نمایند.

وی افزود: بر مبنای بررسی های صورت گرفته ۲۱ گونه پستاندار در حوزه آبخیز تالاب انزلی وجود دارد همینطور بر مبنای مطالعات ۲۴۳ گونه پرنده و هزار و ۳۰۰ هزار قطعه پرنده در این تالاب ثبت شده است. در حوزه آبخیز انزلی ۱۴ گونه خزنده و ۳ گونه دوزیست به ثبت رسیده و مطالعات انجام شده نشان داده است ۱۷۱ گونه ماهی در این اكوسیستم وجود دارد.

این عضو تیم كارشناسی جایكا در پروژه مدیریت اكولوژیك تالاب انزلی با اشاره به اینكه تالاب انزلی بعنوان یك اكوسیستم پرارزش به حساب می آید، اظهار داشت: مطالعه ردیابی ماهواره ای برای پرندگان در حوزه آبخیز انزلی انجام شده كه در این مطالعه ها پلیكان خاكستری ردیابی شد. این پرنده در تالاب انزلی زمستان گذران و مقصد آن كشور روسیه است همینطور در مطالعات ردیابی ماهواره ای دو حواصیل ارغوانی ردیابی شد. این پرنده در تالاب انزلی جوجه ریزی می كند و زمستان را در جنوب كشور می گذراند.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در جریان پروژه مدیریت اكولوژیك تالاب انزلی اظهار داشت: از تیرماه سال ۱۳۹۴ گونه مهاجم سنبل آبی در تالاب انزلی آغاز به گسترش كرد كه خوشبختانه هم اكنون تحت كنترل قرار گرفته است. حذف فیزیكی این گونه مهاجم با همكاری اداره كل محیط زیست گیلان و جایگاه انجام شد البته هنوز مقادیری از آن در تالاب انزلی وجود دارد ازاین رو لازم است فعالیت های مربوط به پایش و جمع آوری سنبل آبی در بلندمدت ادامه یابد.

واتانابه با اشاره به اینكه كلیه تالاب های ساحلی خزر با مشكل كاهش سطح تراز مواجهند، اظهاركرد: در این زمینه اقداماتی مثل لایروبی و بند سازی انجام شد و بررسی ها نشان داده است كه پس از انجام لایروبی تعداد پرندگان تالاب انزلی به صورت قابل ملاحظه ای افزایش یافت.

وی افزود: كاهش سطح آب تالاب انزلی یكی از اقدامات مهم انجام شده در پروژه مدیریت اكولوژیك تالاب انزلی است همینطور چهار دستگاه تراز سنج در این تالاب نصب شده است.

واتانابه با اشاره به بهبود عملكرد پاسگاه های محیط بانی در حوزه تالاب انزلی اظهار داشت: تعداد خیلی از تورهای شكار و كلبه های غیرقانونی در محدوده مناطق انزلی كشف و با كمك اداره كل محیط زیست گیلان تخریب شد.

این عضو تیم كارشناسی جایكا در پروژه مدیریت اكولوژیك تالاب انزلی در انتها با اشاره به اینكه در فاز دوم این پروژه ۱۰.۶ میلیون دلار هزینه شده است، اظهار داشت: برای ادامه فعالیت های مربوط به مدیریت تالاب انزلی یك برنامه میان مدت از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰ طراحی شده است.




1397/12/25
12:18:32
5.0 /5
4310
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است