فرسایش ۲۵ تنی خاك در هر هكتار در شوراب لرستان
گل بخر: مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان با اشاره به اینكه ˮشورابˮ، طرح پایلوت لرستان در اجرای طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز است، اظهار داشت: در این حوزه فرسایش ۲۵ تنی خاك در هر هكتار وجود دارد.
به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا، نجفی در جلسه هماهنگی اجرای طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز شوراب كه بعنوان طرح پایلوت به سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور معرفی شده است، اظهاركرد: حوزه آبخیز شوراب با مساحت 15 هزار و ۷۹۵ هكتار همچون حوزههایی است كه ۲۵ درصد آن در شهرستان چگنی و مابقی آن در شهرستان خرمآباد واقع شده است.
وی به چالشها و مشكلات اساسی در حوزه شوراب پرداخت و اضافه كرد: مشكلات معیشتی كه در منطقه حكم فرما شده، سبب شده كه اهالی بومی به دنبال مشاغلی بروند كه زود بازده باشد و به سرعت به درآمدزایی منتهی شود.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با اشاره به فرسایش ۲۵ تنی خاك در هكتار در این حوزه اظهار داشت: دام مازاد در حوزه شوراب، استفاده كشاورزان از زیر اشكوب جنگل، بیماریهای جنگلی، آفات جنگلی و... همچون چالشها و مشكلاتی است كه در این حوزه با آن مواجه هستیم.
در ادامه این جلسه مهرداد اكبریان -رئیس اداره حفاظت فنی یگان ستاد سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور- اظهار داشت: طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز یك ادبیات جدید در امتداد همسو سازی فعالیت ها و همگام سازی توان مشاركتهای مردمی و دستگاههای اثرگذار موجود در حوزه آبخیز است.
وی به هفت گام تبیین شده در حوزه پایلوت كه باید برای طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز اجرایی شوند اشاره نمود و اضافه كرد: سند استراتژیك این طرح در مرحله تصویب است كه خوشبختانه قبل از این، شاخصهای مدنظر در این سند توسط كارشناسان منابع طبیعی لرستان اجرایی شده است.
همچنین رضا نیكدخت -معاون دفتر روابط عمومی و امور بین المللی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری- كشور باز در این باره اظهار داشت: مدیریت جامع حوزه آبخیز در كل كشور در حال برگزاری است كه هر استان یك حوزه پایلوت را انتخاب نموده و روی آن كار میكند.
وی در ادامه اشاره كرد: خوشبختانه سند استراتژیك طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز تدوین شده و منتظر تصویب نهایی در ستاد سازمان جنگلها است كه بزودی پس از تصویب نهایی، شاهد اجرای اقدامات پیشبینی شده خواهیم بود.
این عضو كمیته اجرایی مدیریت جامع حوزه آبخیز سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری كشور با اشاره به اینكه در مدیریت جامع حوزه آبخیز دنبال برنامهریزی تعاملی و مشاركتی و اجرای مشاركتی همراه با مردم، مسئولان و دستگاههای مختلف هستیم اظهار نمود: در حوزه شوراب، ظرفیت سازی و توانمندسازی خوبی انجام شده كه لازم است دستگاهها و مردم از اقدامات خوب منابع طبیعی آگاه شوند، بدین سبب اطلاع رسانی در این امر یك بُعد مهم و اثرگذار می باشد.
در ادامه مجید لقمان پور -معاون ترویج و مشاركتهای مردمی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری كشور- اظهار نمود: بدون شك، لرستان پیشروترین استان در حوزه ترویج است كه این امر حاكی از حمایتهای بیبدیل مدیركل منابع طبیعی استان است.
وی افزود: لرستان از معدود استان هایی است كه حوزه آبخیز آن تسهیلگر دارد كه این خود، یك امتیاز مثبت برای منابع طبیعی و استان لرستان است.
لقمان پور با اشاره به بحث اعتبارات صندوق توسعه ملی و اطلاع رسانی آن به مدیران ارشد استانی اظهار نمود: مدیریت جامع حوزه آبخیز یك اقدام چند سویه است كه همه با هم در آن در ارتباط هستند.
این عضو كمیته اجرایی مدیریت جامع حوزه آبخیز سازمان جنگلها درانتها اظهار داشت: علیرغم اینكه، هنوز سند استراتژیك طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز آماده نشده، اما عملكرد منابع طبیعی لرستان در این بخش چشمگیر است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب