این نكات را در تشخیص سمی بودن قارچ ها جدی بگیرید

این نكات را در تشخیص سمی بودن قارچ ها جدی بگیرید گل بخر این نكات را در تشخیص سمی بودن قارچ ها جدی بگیرید


به گزارش گل بخر به نقل از خبر آنلاین، كامبیز سلطانی نژاد، عضو هیات علمی مركز تحقیقات پزشكی قانونی كشور و دبیر انجمن سم شناسی و مسمومیت های ایران، در گفت و گو با وبدا، درمورد تشخیص قارچ های سمی و خوراكی اظهار داشت: در جهان بیش از 5 هزار گونه قارچ وجود دارد كه حدود 100 گونه از آن برای انسان سمی است.
وی اضافه كرد: در ایران، هر سال با فرارسیدن فصول بهار و پاییز، با رویش تعدادی از گونه های سمی قارچ در بعضی نقاط كشور مواجه هستیم، امسال هم با عنایت به به شرایط خاص آب و هوایی، به خصوص بارندگی های اخیر و شرایط محیطی مانند نور و دمای هوا، رویش و تكثیر قارچ های سمی در استان های غربی افزایش یافت و سبب شد افرادی كه علاقه مند به چیدن و مصرف قارچ از دل طبیعت هستند و درمورد عوارض مسمومیت ها اطلاعی ندارند، دچار مسمومیت شوند.

عضو هیات علمی مركز تحقیقات پزشكی قانونی كشور با اشاره به اینكه روش تشخیص قارچ سمی و گونه های خوراكی آن به طرق كاملا علمی و تخصصی توسط متخصصان میسر است، تصریح كرد: قارچ های سمی از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به قارچ های خوراكی دارند و تشخیص آنها، توسط افراد عادی میسر نیست، بنابراین امسال با تعداد زیادی از اینگونه مسمومیت ها در كشورمان مواجه شدیم.

وی با اشاره به اینكه بهترین راه، پیشگیری از مسمومیت با قارچ های سمی است، خاطرنشان كرد: مردم باید توجه نمایند كه به هیچ وجه، قارچ های خودرویی كه در دشت ها و جنگل ها می روید را نچینند و مصرف نكنند، چراكه اینگونه قارچ ها، در اثر پختن، كبابی و یا آب پز كردن، بازهم سمی می مانند و مواد سمی آنها تخریب نمی گردد.

دبیر انجمن سم شناسی و مسمومیت های ایران سفارش كرد: مردم در اقصی نقاط كشور، به خصوص در استان های غربی، مانند كرمانشاه، كردستان، همدان، قزوین و آذربایجان غربی كه دارای بیشترین آمار مسومیت ها هستند، باید از خرید قارچ ها به صورت فله ای و یا چیدن هر نوع قارچی از دل طبیعت، خودداری كنند.

سلطانی نژاد با تاكید براینكه مردم باید از قارچ های خوراكی بسته بندی شده و دارای مجوز وزارت بهداشت استفاده كنند، درمورد علائم و نشانه های مسمومیت توسط قارچ های سمی، اظهارداشت: 90 درصد مسمومیت های شدید توسط قارچ ها، به علت ماده ای سمی به نام آماتوكسین است كه این ماده عموما بر روی كبد تاثیر مخرب می گذارد.

وی اضافه كرد: علائم مسمومیت با قارچ، در دو مرحله بروز پیدا می كند، مرحله اول، 6 تا 12 ساعت بعد از مصرف قارچ با نشانه هایی نظیر تهوع و استفراغ، دردهای شكمی و احساس ضعف بروز پیدا می كند و مرحله دوم 24 ساعت پس از علائم اولیه، با ضعف، سرگیجه و كاهش سطح هوشیاری خویش را نشان داده است كه این حالات ناشی از درگیری كبدی و كلیوی در فرد مسموم است كه ممكن است او را به مرگ برساند.

دبیر انجمن سم شناسی و مسمومیت های ایران درمورد درمان مسمومیت شدید با قارچ های سمی اظهار داشت: تنها درمان اینگونه مسمومیت ها پیوند اورژانسی كبد است، ازاین رو با مشاهده علائم اولیه مسمومیت، باید فرد را سریعا به مراكز درمانی ارجاع دهند.

سلطانی نژاد با اشاره به اینكه هرساله با ورود به فصل بهار و پاییز شاهد رویش قارچ های سمی و مسمومیت هایی از این نوع هستیم، اضافه كرد: امسال با تعداد بیشتری از اینگونه مسمومیت ها روبرو شدیم و حدودا 700 نفر در كشور با مصرف قارچ سمی، دچار عارضه و مسمومیت شده اند كه دلیل آن هم همان شرایط خاص آب و هوایی كشور در نقاط غربی است.

عضو هیات علمی مركز تحقیقات پزشكی قانونی كشور درمورد سایر گیاهان سمی اظهار داشت: ایران به علت شرایط اقلیمی، دارای گونه های متنوع گیاهی بوده و می توان گفت تنوع گیاهی در ایران، مشابه قاره اروپا است، ازاین رو انواع و اقسام گیاهان در این كشور رشد و تكثیر پیدا می كنند، بنابراین بعضی از این گیاهان ممكن است، سمی باشند، ازاین رو افراد در برخورد با هر نوع گیاه تزیینی و یا گیاهی كه سلامت آن توسط وزارت بهداشت تایید نشده است، احتیاط كنند و حتی المقدور آنها را از دسترس كودكان دور نگه دارند. ۴۲۴۲

1397/02/30
15:18:21
5.0 /5
5156
تگهای خبر: بهداشت , بو , طبیعت , هوا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است