صنعت كشتیرانی جهانی به كاهش انتشار گازهای گلخانه ای متعهد شد
گل بخر: صنعت كشتیرانی جهانی برای نخستین بار در توافقی متعهد به كاهش انتشار گازهای گلخانه ای شده است.
به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا، این اقدام بعد از مذاكرات سازمان بین المللی دریانوردی (IMO) كه در طول هفته در لندن برگزار شد، صورت گرفت.
صنعت كشتیرانی پیش تر از توافق نامه های اقلیمی كنار گذاشته شده بود اما برپایه توافق جدید میزان انتشار گازهای گلخانه ای این صنعت تا سال ۲۰۵۰ میلادی نسبت به سال ۲۰۰۸ تا ۵۰ درصد كاهش خواهد یافت.
اگر این صنعت را كه حدودا به اندازه كل كشور آلمان گازهای گلخانه ای منتشر می كند بعنوان یك كشور مستقل در نظر بگیریم در بین كشورها بعنوان ششمین منتشركننده گازهای گلخانه ای رتبه بندی می گردد.
صنعت كشتیرانی و هوانوردی به علت اینكه جزو فعالیت های بین المللی محسوب شده و هر دو پیمان كیوتو و توافقنامه پاریس تنها تعهدات ملی را برای كاهش گازهای گلخانه ای شامل می شوند از مذاكرات اقلیمی كنار گذاشته شده بودند.
در حالی كه كشورهایی همچون ایالات متحده، عربستان سعودی، برزیل و تعدادی از دیگر كشور با كاهش انتشار گازهای گلخانه ای در كشتیرانی به مخالفت پرداختند اما در مقابل اتحادیه اروپا و چند كشور جزیره ای كوچك، كاهش ۷۰ تا ۱۰۰ درصدی انتشار را پذیرفته اند. بنابراین این توافق بر سر كاهش ۵۰ درصدی از جانب برخی غیرواقع بینانه و از جانب برخی دیگر ناكافی خوانده شده است.
در حالی كه كشورهای جزیره ای كوچك همچون جزایر مارشال كه بیشترین صدمه پذیری را در برابر تغییرات اقلیمی دارند، نسبت به خطراتی كه انتشار گازهای گلخانه ای به كشورهای مختلف وارد می كنند، اخطار می دهند اما ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده همچنان بر خروج خود از توافق نامه پاریس تاكید می كند.
به گزارش بی بی سی، بر مبنای این توافق صورت گرفته در IMO كشتی ها برای سوزاندن سوخت كمتر مجبور به راندن با سرعت های پایین تر بوده، طراحی های جدید كشتی ها ساده تر و موتورهای آنها تمیزتر شده و از هیدروژن، باتری و حتی باد برای راندن استفاده می نمایند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب