در جلسه پنجره واحد مدیریت زمین مطرح شد

لزوم پرهیز از صدور مجوز کاغذی

لزوم پرهیز از صدور مجوز کاغذی گل بخر: به گزارش گل بخر، معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: از چالش های بسیار مهم در امتداد اجرای سامانه پنجره واحد زمین می توان به وجود سامانه های موازی کاری با پنجره واحد اشاره نمود که در امتداد این چالش باید از صدور استعلامات کاغذی و موازی کاری خودداری شود.



به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا، نشستی در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تحت عنوان جلسه پنجره واحد مدیریت زمین با حضور رئیس سازمان منابع طبیعی و دیگر روسای سازمان های مربوطه بصورت حضوری و آنلاین در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری امروز (۲۵ اردیبهشت) انجام شد که در این نشست حسین میر رجبی -معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور- درباب ترویج و فرهنگ سازی سامانه پنجره واحد زمین اظهار داشت: برنامه های رادیویی و تلویزیونی بسیار زیادی در این خصوص برگزار و مصاحبه های مکتوب زیادی نیز انجام شده است که امیدواریم اطلاع رسانی مناسب از این طریق انجام شده باشد.

وی درباره ی چشم انداز یک ساله این سامانه اظهار داشت: تا پایان شهریور ۱۴۰۲ در موضوع پایش هوشمند، تمامی استانها باید متصل شوند و تا آخر سال ۱۴۰۲ نیز باید همه دستگاهها و استانها به سامانه صدور مجوز متقاضیان متصل شوند.

میر رجبی درباره ی چشم انداز این سامانه تا سال۱۴۰۵ نیز اظهار داشت: چشم انداز سامانه تا انتهای سال ۱۴۰۵ رفع کامل نقصها فنی در رابطه با سامانه های داخلی دستگاهها و نقشه های الکترونیکی محدوده تولی گری، پاسخگویی هوشمند و خودکار به بیش ار ۹۰ درصد استعلامات بین دستگاهی، هدایت هوشمند و هدفمند سرمایه گذاران به اراضی مناسب مبتنی بر اصول آمایش سرزمین، حذف کامل قسمتی از مصادیق نظیر جعل اسناد و کاهش ۵۰ درصدی پرونده های در رابطه با موضوع زمین خواری است.
عدم اتصال تعدادی از دستگاهها به سامانه همچون چالش های اجرای سامانه پنجره واحد است
وی درباره ی چالش های موجود در این زمینه اظهار داشت: همچون چالش های این حوزه عدم همکاری در اتصال سامانه های داخلی یا برنامه کاربردی به پنجره واحد جهت پاسخگویی به استعلامات و مجوزها، عدم ارائه نقشه های محدوده تولی گری به سازمان فناوری اطلاعات همچون نقشه تقسیمات سیاسی وزارت کشور، نقص نقشه سند ملی آمایش سرزمین و.... و نقص سرویس ها، سامانه ها و نقشه ها جهت بهره برداری در پنجره واحد است. همین طور از دیگر چالش ها می توان به وجود سامانه های موازی کاری با پنجره واحد اشاره نمود که باید از صدور استعلامات کاغذی و موازی کاری خودداری شود. هم اکنون امکان بارگذاری نقشه های هوایی و.... در درگاه وجود دارد. بدین سبب باید از موازی کاری پرهیز شود.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درباره ی راهکارهای حل این چالش ها اظهار داشت: همچون الزامات موجود در رفع چالش ها مشارکت فعال مراجع نظارتی جهت رفع چالش های عدم همکاری مناسب و موازی کاری، مشارکت فعال استانداری ها، مشارکت فعال دادگستری ها جهت انجام اقدامات حفاظتی در موضوع زمین خواری، برنامه ریزی و هماهنگی مناسب دستگاهها با سازمان فناوری جهت رفع نقصها اشاره نمود.
رونمایی از پنجره واحد زمین در هفته دولت
محمد رضا یزدی رییس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز امروز در نشست مشترک دستگاهها درباره ی اجرای پنجره واحد زمین در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهارکرد: تلاش می شود از پنجره واحد زمین در هفته دولت رونمایی شود؛ امیدواریم فعالیت در این زمینه بصورت یکپارچه و با سرعت و دقت بیشتری صورت گیرد. تا آخر سال ۱۴۰۲ قول داده شده که نقشه های کشوری نیز روی این سامانه بارگذاری شود.

رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی اضافه کرد: هر گونه ترک فعل در عرصه فعالیت پنجره واحد زمین قابل قبول نخواهد بود و با آنها برخورد می شود؛ همین طور دستگاه های نمونه و برخط نیز معرفی خواهند شد.

وی اظهار داشت: اشتراک گذاشتن اطلاعات میان دستگاهها در رابطه با حوزه زمین نیز دنبال می شود و همه این دستگاهها باید با همدیگر همکاری داشته باشند و ایجاد هر محدودیتی قابل پذیرش نمی باشد. البته مسائل مربوط به پدافند غیرعامل نیز باید مورد توجه قرار گیرد. پیشگیری و مقابله در تخلفات حوزه زمین نخستین قدم است که همه دستگاهها به آن باید توجه نمایند.
انتقال تصاویر ماهواره خیام و هوش مصنوعی به پنجره واحد زمین
مازیار مباشری مدیرکل دفتر تدوین ضوابط فنی و مقررات دولت الکترونیکی هم در نشست مشترک دستگاهها درباره ی اجرای پنجره واحد زمین اظهار داشت: با توجه به این که از ماهواره خیام تصاویر باکیفیتی به دست می آید، امیدواریم ظرف یک تا دو ماه آتی تصاویر آن در اختیار پنجره واحد زمین قرار بگیرد تا برای مدیریت این حوزه شاهد انقلابی باشیم به طوریکه می توان، تاریخ را به دو بخش پیش از استفاده از این ماهواره و پس از استفاده از آن تقسیم کرد.

وی با تأکید بر این که از هوش مصنوعی برای مدیریت حوزه زمین استفاده خواهد شد و الان درحال کاربردی کردن آن جهت استفاده از این امر هستیم، اظهار داشت: تصاویری که از ماهواره خیام برای پایش اراضی کشور استفاده خواهد شد دقت بالایی دارد و می تواند تعداد و دقت پرونده ها را در این بخش افزایش دهد چونکه با پنجره واحد زمین امکان رصد اراضی کشور در تمام بخش ها وجود خواهد داشت و مدیریت واحدی صورت می گیرد.
برخورد با دستگاه های متخلف حوزه زمین
معاون وزارت ارتباطات اشاره کرد: برخی دستگاهها که هزینه های خارج از چارچوب قانون، در عرصه زمین از مردم پول دریافت می کنند، باید اصلاح شوند در غیر این صورت اسامی آنها به دستگاه های ذیربط اطلاع رسانی خواهد شد. برخی دستگاهها همین طور زمان پاسخگویی به استعلامات بالایی دارند به طوریکه استعلامی که باید در 5 دقیقه پاسخ آنرا بدهند تا 45 روز زمان می برد.

مباشری افزود: سامانه پنجره واحد زمین به سامانه قوه قضائیه نیز متصل می شود اما زمانی که برای اتصال آن در نظر گرفته شده زیاد است که دراین زمینه نیز امیدواریم که زمان کوتاه شود. در پنجره واحد زمین بعد از کشف تخلفات انجام شده در عرصه زمین پرونده مورد نیاز تهیه و به مراجع قضایی ارجاع داده می شود.






منبع:

1402/02/26
13:17:45
5.0 /5
282
تگهای خبر: بو , دریا , دستگاه , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است