امیدی به تامین حقابه گاوخونی نیست!

امیدی به تامین حقابه گاوخونی نیست! به گزارش گل بخر مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان اظهار داشت: حقابه تالاب گاوخونی 176 میلیون مترمکعب است و باتوجه به خشکسالی و حقابه داران گوناگون از حوضه زاینده رود، موضوع تامین حقابه گاوخونی جدی نیست.



به گزارش گل بخر به نقل از خبر آنلاین، ایرج حشمتی ظهر یکشنبه، در نشست خبری با اصحاب رسانه اصفهان، عنوان کرد: کمتر از هشت دهم درصد اعتبارات استان اصفهان به محیط زیست اختصاص یافته است و عدم تناسب بودجه با حیطه وظایف وسیع از چالش های اداره کل محیط زیست استان اصفهان است.
وی ضمن اشاره به عوامل طبیعی آلودگی های زیست محیطی اظهار داشت: کانونهای بحرانی فرسایشی در استان اصفهان به یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار افزایش یافته است و نشان داده است در دودهه اخیر نه فقط موضوع فرسایش بحرانی مدیریت نشده است بلکه روند تزایدی داشته است.
شناسایی کانونهای فرسایش بادی در شهرستانهای مبارکه و دهاقان
وی به مطالعات انجام شده در شناسایی کانونهای فرسایش بادی در شهرستانهای مبارکه و دهاقان اشاره ای کرد و اضافه کرد: چنانچه اداره کل محیط زیست استان اصفهان بابودجه سالانه دو میلیارد تومان از مناطق تحت حفاظت شده نظیر کلاه قاضی و قمیشلو محافظت نمی کرد باتوجه به مجاورت این مناطق به کلانشهر اصفهان شاهد وضعیت وخیم تر فعالیت ریزگردها بودیم.
حشمتی به میل توسعه و واکاوی معادن در مناطق حفاظت شده هم اشاره ای کرد و اظهار داشت: با وجود اینکه عده ای بهره برداری از معادن در مناطق حفاظت شده را در امتداد تولید بر می شمارند اما اداره کل محیط زیست استان اصفهان بابضاعت کم توانسته است در امتداد حفظ این منابع با ظرفیت ۴۳ درصدی کارکنان در حوزه حفاظت و محیط بانی اقدام نماید.
سهم عمده صنایع در شعاع ۵۰ کیلومتری در آلودگی هوا
وی ضمن اشاره به شناسایی ۵۵۰ واحد صنعتی آلاینده در استان اصفهان اظهار داشت: بیشترین واحدهای آلاینده در ۹ شهرستان وشعاع ۵۰ کیلومتری مستقر شده اند که سهم عمده ای در آلودگی هوا دارند.
امید به تامین حقابه تالاب گاوخونی نداریم
وی اضافه کرد: حقابه تالاب گاوخونی ۱۷۶ میلیون مترمکعب است و باتوجه به خشکسالی و حقابه داران گوناگون از حوضه زاینده رود، موضوع تامین حقابه گاوخونی جدی نیست.
مازوت سوزی در اصفهان نداشتیم!
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با تکیه بر اینکه تا این لحظه در شعاع ۵۰ کیلومتری هیچ نوع مازوت سوزی در پالایشگاه ها و نیروگاه ها انجام نشده است، اشاره کرد: در سال گذشته، به مدت ۳۰ ساعت مشعل مازوت سوز نیروگاه شهید منتظری بازگشایی شد که با اقدام عاجل دادستانی و استانداری به مرحله گرم شدن هم نرسید و پلمب شد.
وی ضمن اشاره به اینکه نیمی از آجر کشور در استان اصفهان تامین می شود، اظهار داشت: تا اختتام امسال تکلیف واحدهای تولیدی آجر انجام شود؛ بیش از ۳۵۰ کوره آجرپزی در استان اصفهان به فعالیت مشغول هستند که لازم است از ۱۰ درصد واحدهای غیرمجاز آجرپزی جلوگیری شود.
حشمتی ضمن اشاره به شعار هفته پاک که بر تعهد مسئولان؛ مشارکت مردم تاکید داشت، اظهار داشت: در ماه های اخیر شاخص آلودگی هوا در مقایسه با سال های گذشته وضعیت نامطلوبی داشت به شکلی که تعداد روزهای پاک از ۱۹ روز پارسال به ۹ روز کاهش پیدا کرد.
وی با تکیه بر اینکه تنها راه برون رفت از مشکلات محیط زیستی داشتن استراتژی است، اظهار داشت: استراتژی در برون رفت از معضلات توسعه پایدار می تواند گره گشای مسائل محیط زیستی شود چونکه چهار خاصیت صنایع شامل توجیهات اقتصادی، حفظ محیط زیست و نظم اجتماعی و رعایت حقوق نسل های آینده ارکان مهم توسعه پایدار می باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با مرور وضعیت استان اصفهان، اظهار داشت: استان اصفهان با بیش از ۱۰ هزار واحد صنعتی، ۱۵ هزار واحد صنفی، ۷۶ شهرک صنعتی و دو هزار واحد سنگ بری جایگاه ویژه ای در کشور دارد.
وی ضمن اشاره به تولید ۷۰ درصدی فولاد کشور در استان اصفهان اشاره کرد: نیمی از تولید آجر کشور در استان اصفهان توسط ۷۰۰ کوره آجرپزی تولید می شود و در فراورده های نفتی رتبه دوم به اصفهان متعلق می باشد.
رتبه نخست مصرف گازوییل کشور!
حشمتی ضمن اشاره به اینکه رتبه نخست مصرف گازوییل بعنوان یکی از منابع آلاینده به استان اصفهان مربوط است، اظهار داشت: موقعیت صنعتی استان اصفهان و قرارگرفتن در چهارراه مواصلاتی و توسعه ی نامتوازن در چند دهه اخیر این استان را با چالش آلودگی هوا روبرو کرده است.
وی اضافه کرد: عوامل آلاینده در استان اصفهان را می توان در دو بعد انسان ساز و طبیعی برشمرد که تشکیل دو هزار پرونده قضایی در حاشیه زاینده رود نشان دهنده تغییر کاربری اراضی برای رهایی از آلودگی زندگی شهرنشینی و تراکم و بلندمرتبه سازی ها و رو آوردن به فضای اکولوژیکی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با گریز به ۷۶ شهرک صنعتی مستقر در استان اصفهان اظهار داشت: ۱۶ شهرک در شعاع ۵۰ کیلومتری اصفهان بیشترین سهم تولید را به خود اختصاص دادند که ۴.۴ هکتار از مساحت ۵.۷ هکتاری این شهرک ها را در برگرفته است.
وی بر تمرکز شهرک های صنعتی در شعاع ۵۰ کیلومتری استان اصفهان اصرار کرد و اضافه کرد: میل توسعه در این شعاع زیاد است و طی ابلاغیه ای که در مرحله نهایی است هرگونه نظارت و استعلام بر توسعه واحدهای صنعتی از اداره کل محیط زیست سلب خواهد شد و به سازمان صنعت، معدن و تجارت واگذار خواهد شد که در آینده بر تبعات زیست محیطی خصوصاً آلودگی هوا می افزاید.
سهم کشاورزی در آب بری و اشتغال ۱۱ درصدی
حشمتی به میزان اشتغال در بخش های صنعتی، کشاورزی و خدماتی هم اشاره ای کرد و اظهار داشت: ۱۱ درصد اشتغال در بخش کشاورزی و ۴۰.۹ درصد در بخش صنعت و ۴۷.۳ درصد در بخش خدماتی است که علت آنرا در استقرار شهرک های صنعتی در شعاع پنجاه کیلومتری اصفهان می توان جستجو کرد.
وی بر مساحت ۱۰ میلیون و هفت هزارهکتاری استان اصفهان که تنها ۵ درصد اراضی آن مستعد کشاورزی است اصرار کرد و اظهار داشت: ۵۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان اصفهان در حاشیه زاینده رود بیش از ۶۵۰ تا ۸۰۰ میلیون متر مکعب آب را بااشتغال ۱۱ درصدی به خود اختصاص می ده این درحالی است که میل به تغییرکاربری اراضی و ویلاسازی افزایش یافته است.
۵ واحد ریخته گری پلمب شد
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان کنترل واحدهای آلاینده ریخته گری را برعهده شهرداری دانست و اظهار داشت: با تشدید غلظت آلاینده های جوی در ماه های اخیر با همکاری شهرداری ۵ واحد ریخته گری در کلانشهر اصفهان پلمب شد که لازم است همتی مضاعف در امتداد استقرار این واحدها در شهرکی با تعامل شهرداری و شرکت شهرک های صنعتی انجام گیرد.
46


منبع:

1399/11/07
23:30:27
0.0 /5
1164
تگهای خبر: آلاینده , آلودگی , باد , بو
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است