خرید یك میلیون و ۸۰۰ هزار متر مربع آب از رودخانه كن برای تأمین آب چیتگر

خرید یك میلیون و ۸۰۰ هزار متر مربع آب از رودخانه كن برای تأمین آب چیتگر به گزارش گل بخر معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران اعلام نمود: شهرداری برای تأمین آب دریاچه چیتگر شهرداری تهران توافقی با سازمان آب منطقه ای دارد كه سالیانه یك میلیون و ۸۰۰ هزار متر مربع آب از رودخانه كن خریداری می شود.


به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا، صفا صبوری دیلمی فعالیت شهرداری را یک فعالیت شبانه روزی ذکر کرد و درباره اقدامات شهرداری در زمان بارش باران توضیح داد: به محض آغاز بارندگی در شهر تهران، معاونان و مدیران شهرداری تهران در مرکز کنترل مناطق مربوطه حضور دارند که به سادگی پیام ها از سامانه ۱۳۷ دریافت و به مدیران جهت حل مبحث منتقل می شود.
وی ضمن اشاره به دو حوزه معاونت خدمات شهری و معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران، اضافه کرد: این دو معاونت درباره آبگرفتگی و سیلاب انجام وظیفه می کنند. البته معاونت خدمات شهری سهم بیشتری در حل مشکلات دارد چون که معاونت فنی و عمرانی در حوزه اجرا و نگهداری از زیرساخت ها وظیفه دارد.
صبوری دیلمی با اشاره به اینکه طرحی تحت عنوان «طرح جامع جمع آوری آب های سطحی شهر تهران» وجود دارد که بر این اساس، اقدامات آبگرفتگی و سیلاب انجام می شود، توضیح داد: دو شبکه جمع آوری آب های سطحی اصلی و شبکه فرعی در این طرح وجود دارد. شبکه فرعی شامل انهار کنار خیابان ها است و این شبکه بیشتر از ۱۰ هزار کیلومتر طول دارد.
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در ادامه اضافه کرد: هم اکنون ۵۳۰ کیلومتر شبکه اصلی جمع آوری آب های سطحی در تهران طی این چند دهه گذشته اجرا شده است. به میزان بزرگراه های شهر تهران، شبکه اصلی جمع آوری آب های سطحی در شهر وجود دارد. این شبکه اصلی به صورت کانال های روباز و سربسته بعضاً تا عمق ۴۰ متری هستند.
وی با تاکید براینکه طبق طرح جامع باید طول شبکه اصلی ۷۰۰ کیلومتر باشد، اظهار داشت: ۱۷۰ کیلومتر از شبکه اصلی باید طی یک برنامه بیشتر از ۱۰ ساله در مناطق ۲۱، ۲۲ و ۵ ساخته شود. باتوجه به اینکه شبکه های اصلی از وقوع سیلاب جلوگیری می کنند، شهرداری تهران تمام اهتمام و تلاش خویش را بر این گذاشته که برنامه ساخت ۱۷۰ کیلومتر مسیر شبکه اصلی زودتر به پایان برسد. تعمیر و نگهداری این سازه هیدرولیکی (شبکه اصلی) از نظر عمرانی با حوزه فنی و عمرانی است چون که کانال آب بعد از گذشت سال ها گرفتار خوردگی و فرسایش می شود.
وی اظهار داشت: تابحال بیشتر از ۵۳۰ کیلومتر مسیر شبکه اصلی جمع آوری آب های سطحی در شهر تهران ساخته شده است که طبق طرح جامع جمع آوری آب های سطحی، پایتخت به ۷۰۰ کیلومتر مسیر شبکه اصلی نیاز دارد.
معاون شهردار تهران درباره شبکه فرعی آب های جمع آوری سطحی، بیان نمود: شبکه فرعی و مویرگی توسط مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران ساخته و به شبکه های اصلی متصل می شود اما برای طراحی، تحت نظارت معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران هستند.
به قول صبوری دیلمی؛ اعتبارات حوزه خاکریزآب در دوره مدیریت شهری فعلی نسبت به سال ۱۳۹۶ هفت برابر و ۱۳۹۴ بیشتر از پنج برابر افزایش یافته است. البته بخشی از این اعتبارات در گرانی مستهلک می شود اما سرعت اجرای عملیات عمرانی در این سه سال افزایش یافته است.
وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می کرد، درباره رها کردن زباله توسط شهروندان در انهار، اظهار داشت: در خیابانی یک قوطی در جوی آب انداخته می شود؛ این رها شدن زباله ها در شبکه فرعی آب سبب گرفتگی می شود که بعد از مدتی باید زباله های رها شده در شبکه های فرعی آب، از شبکه اصلی آب در عمق ۴۰ متری بیرون برود. نوروز سال قبل آبگرفتگی در یکی از کانال های اصلی رخ داد که بعد از تلاشهای فراوان، یک تشک خواب از کانال با ارتفاع هفت متر بیرون آورده شد.
به قول وی، اینگونه مسائل فرهنگی نظیر ننداختن زباله در انهار را نمی توان با جریمه شهروند حل کرد. شهروندان باید بدانند که هزینه جمع آوری زباله از کانال ها را درنهایت خودشان می پردازند.
صبوری دیلمی با اشاره به اینکه در زمان بارندگی، در بیشتر نقاط دارای گرفتگی، گروه های مستقر رفع مشکل حضور دارند چون که می دانند در صورت بارندگی شدید در گلوگاه آبگرفتگی ایجاد می شود، اضافه کرد: ۴۰ نقطه به نام گلوگاه های سیلابی در تهران شناسایی شده اند که اگر مشکل آنها حل نشود درنهایت در زمان بارش شدید، حادثه بزرگی رخ می دهد. از این تعداد، ۱۰ نقطه بسیار پر خطر وجود دارد که از سال قبل تخریب و حذف سه گلوگاه انجام شده است. درحال حاضر حذف سه گلوگاه دیگر در دست اقدام است.
ایشان در ادامه بیان نمود: کانال هایی که در تهران طراحی می شوند برای دوره بازگشت سیل هستند یعنی برپایه قوانین و قواعد کانال برای حداکثر بارش باران طراحی نمی گردد. بلکه برپایه دوره بازگشت ۵۰ ساله سیل طراحی و با دوره بازگشت سیل ۱۰۰ ساله کنترل می شوند. اگر این کانال ها با ظرفیت کامل کار کنند می توانند سیل ۵۰ ساله را از خود عبور دهند.
بنا براعلام سایت شهر، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، درباره چگونگی تأمین آب دریاچه چیتگر، توضیح داد: برای تأمین آب دریاچه چیتگر شهرداری تهران توافقی با سازمان آب منطقه ای دارد که سالیانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار متر مربع آب از رودخانه کن خریداری می شود. بعد از خریداری آب به صورت کامل تصفیه و وارد دریاچه می شود. ضمناً در طول سال آب دریاچه به صورت مستمر با ظرفیت ۴۰۰ لیتر در ثانیه درحال تصفیه است. آب رودخانه کن جزو آب های سطحی است که در فصل زمستان شهرداری تهران تنها یک مرتبه اجازه خریداری آب از این رودخانه را دارد.



1399/07/23
13:45:01
5.0 /5
1562
تگهای خبر: باران , بارندگی , بو , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است