افزایش چشم گیر غلظت ازن در ساعات بعد ازظهر روزگذشته
به گزارش گل بخر غلظت آلاینده ازن در هوای تهران طی عصر روز گذشته (۱۰ تیر) افزایش قابل ملاحظه ای یافت و به صورت موقت در ساعت ۱۸ روز گذشته به عدد ۱۷۲ رسید و در شرایط ناسالم برای همه افراد جامعه قرار گرفت.
به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا بر مبنای اطلاعات ایستگاه های سنجش کیفیت هوای تهران، غلظت آلاینده ازن در بعد ازظهر روز گذشته (۱۰ تیر) بین ساعات ۱۲ تا ۱۸ به صورت قابل ملاحظه ای افزایش یافت و شاخص برخط کیفیت هوا به صورت موقت در ساعت ۱۸ این روز به عدد ۱۷۲ رسید.
بر این اساس پس از این زمان با کاهش نور خورشید و کاهش سطح واکنش های فتوشیمیایی غلظت آلاینده ازن نزولی شد همینطور تحت تاثیر این شرایط شاخص میانگین ۲۴ ساعته کیفیت هوا طی امروز هم به عدد ۱۴۹ رسید و در آستانه شرایط ناسالم برای تمام افراد قرار گرفت.
درباه چرایی افزایش غلظت آلاینده ازن در پایتخت باید توضیح داد که غلظت این آلاینده درحالی افزایش پیدا کرد که تغییر محسوسی در دمای هوا نسبت به روز دوشنبه (۹ تیر) - که غلظت ازن در شرایط مجاز قرار داشت - مشاهده نشد.
با این وجود ایجاد شرایط سکون نسبی طی روز گذشته (۱۰ تیر) و کاهش محسوس سرعت باد از میانگین ۴.۳ طی روز۹ تیر به ۲.۴ متر بر ثانیه طی روز۱۰ تیر سبب شد غلظت پیش سازهای تولید آلاینده ازن ازجمله دی اکسید نیتروژن به میزان قابل توجهی نسبت به روز قبل افزایش یابد که تاثیر زیادی در افزایش واکنش های فتوشیمیایی تولید آلاینده ازن داشت.
با عنایت به تغییرات زیاد غلظت این آلاینده در ساعات مختلف شبانه روز بخصوص در ماههای گرم سال و افزایش قابل توجه این آلاینده طی ساعات آفتابی و میانی روز به شهروندان سفارش می شود تا جایی که امکان دارد فعالیتهای خویش را در فضای باز طی این ساعات محدود کنند و با رفتن به وبسایت شرکت کنترل کیفیت هوا و اپلیکیشن "کیفیت هوای تهران" از شاخص برخط وضعیت این آلاینده آگاه شوند.
بر اساس روابط عمومی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، به صورت کلی آلاینده ازن به صورت مستقیم در هوا منتشر نمی گردد بلکه توسط واکنش های شیمیایی بین اکسیدهای نیتروژن (NOx) و ترکیبات آلی فرار(VOCs) در حضور نور خورشید ایجاد می شود و به همین علت میزان ازن در تابستان و در ساعات پس از ظهر بیشتر از سایر مواقع است. پتانسیل اکسیدکنندگی بالای ازن سبب بروز مشکلات جدی تنفسی در انسان می شود همینطور تنفس ازن می تواند مشکلاتی ازجمله درد سینه، سوزش گلو و چشم، حملات آسمی، برونشیت و سردرد را به دنبال داشته باشد. در مواجهه با ازن، کودکان بیشتر در معرض خطر هستند چون که ریه های آنها در حال رشد و تکامل است.
منبع: golbekhar.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب