درباره مناطق شكار ممنوع استان تهران چه می دانیم؟

درباره مناطق شكار ممنوع استان تهران چه می دانیم؟ گل بخر: استان تهران تا سال قبل دارای 3 منطقه شكار ممنوع بود اما باتوجه به ارتقای منطقه شكار ممنوع كاوده به پناهگاه حیات وحش حالا مناطق چهارگانه محیط زیست در استان تهران شامل سه پارك ملی، سه اثر طبیعی ملی، چهار منطقه حفاظت شده، یك پناهگاه حیات وحش و همین طور دو منطقه شكار ممنوع می باشد.



به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا، منطقه شکار ممنوع به مناطقی گفته می شود که تنوع زیستی ویژه ای دارند اما به سبب شکار بی رویه جمعیت جانوری آنها رو به کاهش است و بدین جهت به حمایت نیاز دارند. به سبب وجود تنوع زیستی تحت مدیریت محیط زیست در منطقه شکار ممنوع کاوده از دهه ۷۰ شمسی تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست درآمد و برای نخستین بار در سال ۸۱ بعنوان منطقه شکار ممنوع معرفی گردید. هم اکنون پس از ۱۷ سال با مساحت ۷۶ هزار و ۹۰۰ هکتار به پناهگاه حیات وحش ارتقا یافت و در دامنه جنوبی رشته کوه البرز و در شرق و جنوب شهرستان فیروزکوه قرار دارد.

این منطقه مجموعه ای است کوهستانی که اختلاف ارتفاع بین قسمت های مختلف آن نسبت کم است بدین جهت از چندین نقطه تمامی منطقه در معرض دید قرار می گیرد. بلندترین قله پناهگاه حیات وحش کاوده ۲۹۱۴ متر ارتفاع دارد و باتوجه به پوشش گیاهی مناسب، متنوع و آب کافی یکی از بهترین زیستگاه ها و پناهگاه های حیات وحش بشمار می رود.

سعید محمودی- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران- یکی از دلیلهای ارتقای منطقه شکار ممنوع کاوده به پناهگاه حیات وحش را افزایش پشتوانه حفاظتی از گونه های باارزش جانوری مانند پلنگ، خرس قهوه ای، قوچ و میش البرز مرکزی، کل و بز، روباه ترکمنی، افعی البرزی و دماوندی، کبک دری و هما و قزل آلای خال قرمز معرفی نمود و اظهار داشت: این گونه ها در سطوح ملی و بین المللی در طبقه بندی تهدید و در معرض خطر انقراض ملی هستند.

منطقه شکار ممنوع لار به مساحت حدود ۳۷۸۱۸ هکتار از سال ۱۳۸۴ بعنوان منطقه شکار ممنوع برگزیده شد. این منطقه در شمال شرقی و در حاشیه جنوب شرقی پارک ملی لار قرار دارد

در مجموع حدود ۴۰۵ گونه گیاهی و ۱۵۹ گونه جانوری از رده پستانداران، پرندگان، خزندگان، دوزیستان و ماهی ها در پارک ملی و منطقه شکار ممنوع لار شناسایی شده اند.
مناطق تحت مدیریت و حفاظت ادارهکل حفاظت محیط زیست استان تهران- سازمان حفاظت محیط زیست


منبع:

1399/03/28
22:27:10
5.0 /5
2914
تگهای خبر: بو , پارك , پارك ملی , پرندگان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است