سیل فروردین ماه ایران نهمین حادثه طبیعی خسارت بار جهان

سیل فروردین ماه ایران نهمین حادثه طبیعی خسارت بار جهان به گزارش گل بخر شركت بیمه AON در گزارشی از حوادث طبیعی ای كه در سال ۲۰۱۹ بیشترین خسارت را داشته اند، نوشته است.



نیو صدر: یك شركت بین المللی بیمه، گزارشی جدید از حوادث طبیعی سال ۲۰۱۹ منتشر نموده است كه در آن سیل های فروردین ماه سال جاری ایران جزو ۱۰ حادثه خسارت بار آن قرار دارد.
براساس اطلاعات این گزارش، ۴۰۹ حادثه طبیعی در یك سال قبل در دنیا رخ داده اند كه ۲۳۲ میلیارد دلار به اقتصاد دنیا خسارت وارد كرده اند، طوفان هاگیبیس در ژاپن، سیل ها در رودخانه میسیسیپی در ایالات متحده آمریكا و سیل های فروردین ماه ایران جزو زیان بارترین حوادث رخ داده قرار دارند.
گفته می شود سیل های عجیب فروردین ماه سال جاری در سرتاسر ایران، ۷۷ كشته و ۸.۳ میلیارد دلار خسارت به همراه داشته است، یعنی بیشتر از ۳ درصد خسارات همه حوادث طبیعی در سرتاسر دنیا در سال ۲۰۱۹ به اقتصاد ایران وارد شده است.
سیل در ایران؛ نهمین حادثه خسارت بار جهان
فهرست این حوادث از به ترتیب بیشترین خسارت های اقتصادی از این قرار است:
میزان ضرر اقتصادی(میلیارد دلار)
تعداد قربانی ها
محل حادثه
حادثه
ردیف
۱۵.۰
۹۹
ژاپن
طوفان
۱
۱۵.۰
۳۰۰
چین
سیل
۲
۱۰.۰
۳
ژاپن
طوفان
۳
۱۰.۰
۰
ایالات متحده آمریكا
سیل
۴
۱۰.۰
۸۳
باهاما، ایالات متحده آمریكا، كانادا، كاراییب
طوفان
۵
۱۰.۰
۱۰
ایالات متحده آمریكا
سیل
۶
۱۰.۰
۱۷۵۰
هند
سیل
۷
۹.۵
۱۰۱
چین، فیلیپین، ژاپن
سیل
۸
۸.۳
۷۷
ایران
طوفان
۹
۸.۱
۸۱
هند، بنگلادش
طوفان
۱۰

در این رابطه در این گزارش شركت بیمه «ای اُ ان» نوشته شده است: «پرخسارت ترین حادثه سال ۲۰۱۹ سیل بود كه به تنهایی ۸۲میلیارد دلار به اقتصاد ضرر وارد كرد، به صورتی كه ۵ مورد از ۱۰ حادثه زیان بار به سیل مربوط بود؛ سیل در ایالات متحده آمریكا، چین، هند و ایران جزو این حوادث بودند. این ۵ اتفاق ۵۳میلیارد دلار خسارت به دنبال داشته است.»
از سویی در این گزارش مشخص شده است كه سیل های فروردین ماه ایران بیشترین خسارت را در خاورمیانه، آفریقا و اروپا به دنبال داشته است.
میزان ضرر اقتصادی(میلیارد دلار)
تعداد قربانی ها
محل حادثه
حادثه
ردیف
۲.۷
۱۳۰۳
آفریقای جنوبی
طوفان
۱
۱.۶
۲
غرب و مركز اروپا
طوفان
۲
۸.۳
۷۷
ایران
سیل
۳
۲.۵
۷
اسپانیا
سیل
۴
۱.۱
۰
اروپای مركزی
گرمای شدید
۵

كل خسارت حوادث طبیعی در این مناطق ۳۹میلیارد دلار بوده است كه بیشتر از ۲۰درصد آن از ایران است.
در این رابطه در این مطالعه آمده است: «جالب است كه بیشترین خسارت ها از حوادث طبیعی در خاورمیانه، اروپا و آفریقا مربوط به كشورهای اروپایی نیست، بلكه مهم ترین حادثه طبیعی در این منطقه در خاورمیانه مربوط به یك سیل چند هفته ای در ۲۵ استان و ۴۴۰۰ روستای ایران است. نزدیك به ۸۰نفر در این اتفاق كشته شدند و بیشتر از ۸میلیارد دلار خسارت به این كشور وارد شد.»

تغییراقلیم و حوادث طبیعی
به گفته برخی محققان بخشی از دلیل وقوع این حوادث طبیعی(كه به تعبیری این حوادث محصول اعمال انسان هاست) به گرمایش زمین و تغییراقلیم برمی گردد.
بخش زمین شناسی ناسا در این رابطه در سال ۲۰۰۵ نوشته بود: «تغییراقلیم شاید عامل حوادث طبیعی امروز نباشد اما به احتمال زیاد روی فجایع آینده تأثیر می گذارد، افزایش دمای زمین سبب افزایش ریسك خشكسالی و طوفان ها در مناطق مختلف می شود.»
این اتفاقی است كه در یك سال گذشته در مناطق مختلف ایران نمونه های آن مشاهده شد و حتی به قول رئیس كارگروه هواشناسی و اقلیم شناسی هیات ویژه گزارش ملی سیلاب ها بارش های فروردین ماه ارتباط مستقیم با تغییراقلیم دارد.
او در گفت وگویی با خبرآنلاین در این رابطه می گوید: «یكی از خصوصیت های تغییراقلیم پدیدار شدن پدیده های حدی است، بارش های فروردین رگباری بود بنابراین آنرا به تغییراقلیم مرتبط می دانیم. بررسی های ما نشان داده است از نظر شدت در گذشته از این بارش ها در ایران رخ داده اند اما باران های فروردین سال جاری چند روزی تداوم داشتند، اتفاقی كه در گذشته رخ نداده بود. بارش های چند روز اخیر سیستان وبلوچستان هم به همین شكل است. این ها بی نظمی اقلیمی هستند كه بخاطر تغییراقلیم تشدید پیدا كردند.»
خسارت ۸.۳ میلیارد دلاری ارتباطی به تغییراقلیم ندارد
البته به قول محققان، تغییراقلیم هرچند در بارش این باران های سیل آسا نقش داشته اند، نمی توان آنرا دلیل خسارت ۸.۳میلیارد دلاری سیل های فروردین دانست.
علیجانی در اینباره می گوید: «خسارت ها ناشی از عدم آمادگی انسان نسبت شرایط طبیعی است، زیرساخت های ما برای این حوادث آماده نیستند، مطالعه ای داشتم كه نشان می داد ما باید در همه نقاط كشور ۴۰درصد آمادگی مواجهه با بارش شدید را داشته باشیم اما اصلا اینگونه نیست. اگر آمادگی كافی را داشتیم، سیل فروردین ماه خسارتی نداشت و یا حداقل خسارت آن كمتر بود.»
این موضوعی است كه نمونه آن در همین سیل در شیراز مشاهده شد و یك اشتباه مهندسی در ساخت وساز جاده ای منجر به یك سیل انسان ساخت در در دروازه قرآن شیراز شد.

امیر آقاكوچك دانشیار دانشگاه كالیفرنیا در ایرواین در همین رابطه به خبرآنلاین اظهار داشته بود: «این یك نمونه از فعالیتهای انسانی است كه بهرحال در این مورد اثرات سیل را تشدید كرده است.».


۴۷۲۳۷


منبع:

1398/11/19
23:06:17
5.0 /5
4509
تگهای خبر: باران , بو , بیمه , خشكسالی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است