گل بخر گزارش می دهد؛

درخت پالونیا تهدیدی برای طبیعت شهرستان آستارا

درخت پالونیا تهدیدی برای طبیعت شهرستان آستارا به گزارش گل بخر، از گیلان کارشناسان محیط زیست و منابع طبیعی کاشت درخت پالونیا، گونه مهاجم و وارداتی را مناسب نمی دانند و معتقدند وجود آن طبیعت منطقه شامل مزارع، باغ ها و عرصه های جنگلی را به مخاطره می اندازد و مردم آستارا از کاشت پالونیا اجتناب کنند.


بر طبق اطلاعات به دست آمده خیلی از منابع معتبر علمی، گیاه پالونیا گونه مهاجم است و کاشت این درخت بدون مطالعه و لطمه شناسی دقیق به صلاح تعادل بوم شناسی منطقه نیست. درخت پالونیا با نام علمی Paulownia از تیره پالونیاییان است که گونه های مختلف آن بومی شمال آمریکا، چین، لائوس و مناطق دیگر شرق آسیا، مانند ژاپن و کره است.
گونه پالونیا برگ های بسیار پهنی دارد و زمانی که رشد می کند به درختان و گیاهان دیگر فرصت رشد نمی دهد و باتوجه به آب دوست بودنش آنها را از بین می برد. این گیاه با مصرف بیش از اندازه آب موجب از میان رفتن منابع آبی می شود و بیش از طریق ریشه تکثیر می یابد و رشد سریع از خصوصیات ثابت گونه های پالونیا است. بر طبق اطلاعات انتشار یافته در سایت وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا و خیلی از منابع معتبر علمی، درخت پالونیا کاملا مهاجم بوده و هیچ کشوری اجازه ورود گونه های خارجی گیاهی و جانوری را به سرزمینش نمی دهد.

کاشت اینگونه در نزدیکی جنگل های هیرکانی منطقه طبق دستور سازمان جنگلها به خاطر سریع رشد و ریشه دوانی آن ممنوعست و نباید صورت گیرد و باتوجه به اهمیت این مساله تولید و کاشت اینگونه در استان گیلان سفارش نمی شود چونکه این اقدام از طرف سازمان جنگلها و مراتع کشور نیز ممنوع اعلام شده است.

شناسایی درخت پالونیا در سه نقطه از آستارا
محمدرضا سلامی، سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مرزی بندر آستارا در این رابطه در گفت وگو با خبرنگار ایسنا با اعلان اینکه پالونیا یک گونه مهاجم است که با وجود برگ های بزرگ و سایه اندازی به شعاع زیاد، مصرف آب زیاد و قدرت تکثیر بالایی دارد و باتوجه به شرایط خشکسالی کشور می تواند به زیست سازگان جنگل های ما غالب شود و اجازه احیای زیست بوم را ندهد، اظهار داشت: سه مورد تا کنون در شهرستان گردشگرپذیر آستارا شناسایی شده که یکی در بلوار پرتردد سفیر امید آستارا است و به تعداد ۱۷۰ اصله که شهرداری آستارا سالهای قبل آنها را کاشته و با توجه به این که حدود ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر قطر دارند، به مرحله بهره برداری رسیده اند و در اثر تندبادها ممکنست فوری بشکنند و به تاسیسات و خودرو ها لطمه بزنند که تبعات آن به خود شهرداری برمی گردد.

وی با اشاره به تاکید سازمان منابع طبیعی در مورد اقدام فوری برای جلوگیری از تکثیر پالونیا، اضافه کرد: اداره اوقات و امور خیریه شهرستان آستارا ۳۵۰۰ مترمربع عرصه با ۴۰۰ اصله را برای کاشت پالونیا مختص کرده است که انتظار می رود هر چه سریعتر اقدامات لازم در حوزه جمع آوری آنها انجام بگیرد و با گونه های بومی و سازگار با اقلیم منطقه نیز جایگزین شوند.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست آستارا به شناسایی سه اصله دیگر از اینگونه در حاشیه پاسگاه پلیس راه آستارا، اظهار داشت: پالونیا سریع حجم می گیرد و با همین تبلیغات هم وارد شده است، اما ریشه اش چندان عمق نمی گیرد و از طرف دیگر رشد سریع دارد و اگر اینگونه به زمینهای جنگلی آستارا نفوذ کند، گرفتار مشکلی جدی در سطح شهرستان خواهیم شد.
سلامی اشاره کرد: باتوجه به آخرین ابلاغ ها از طرف دستگاه های اجرائی کشوری و استانی، باید به سرعت نسبت به امحای آنها اقدام گردد؛ همین طور دستگاه های نظارتی برقلع و قمع گونه مهاجم پالونیا تاکید کرده اند.

به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا، باتوجه به قابلیت رشد گسترده و انشعابات ریشه های گیاه پالونیا در اعماق خاک و خطر لطمه رسانی جدی به تاسیسات زیرزمینی و زیربنایی و همین طور بدلیل مصرف بیش از اندازه آب توسط اینگونه مهاجم، اداره حفاظت محیط زیست آستارا از مردم این شهرستان مرزی خواسته است تا از ورود، کشت و توسعه آن در سطح شهرستان جلوگیری و در صورت مواجهه، نسبت به حذف و جایگزینی آن با گونه های بومی اقدام نمایند.




منبع:

1402/03/22
17:26:42
5.0 /5
296
تگهای خبر: باد , باغ , بو , تردد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است