مدیركل حفاظت محیط زیست استان سمنان اعلام كرد:

چند برابر شدن مشاهده یوزها در پارك ملی توران

چند برابر شدن مشاهده یوزها در پارك ملی توران سمنان مدیركل حفاظت محیط زیست استان سمنان از رویت دو قلاده یوزپلنگ آسیایی در پارك توران شاهرود و تصویربرداری از این گونه نادر در خطر انقراض اطلاع داد.


امیر عبدوس 8آذرماه با بیان این خبر اظهار نمود: زیستگاه توران مهمترین زیستگاه گونه های نادر و در خطر انقرض یوزپلنگ آسیایی، گورخر ایرانی و... است.
وی ضمن اشاره به طرح سازمان محیط زیست برای خرید مراتع برخی از دامداران این منطقه تصریح کرد: خوشبختانه طرح خرید حقوق مرتعداران و خروج دام از مراتع پارک ملی توران نتایج شگفت انگیزی به دنبال داشته مشاهده یورپلنگ آسیایی در این زیستگاه مهم را چند برابر کرده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان افزود: مشاهده یوزپلنگ آسیایی چه توسط محیط بانان و مردم محلی و چه از راه تصویربرداری از راه دوربین ها در این زمان افزایش یافته است.
احمد رادمان رئیس پارک ملی توران پیش از این در گفتگو با ایسنا از کوشش برای خالی شدن پارک ملی توران از دام اطلاع داده بود.
وی با اشاره به اینکه مقرر است به دلیل وسعت زیستگاه فعلا هسته مرکزی پارک از دام خالی شود اظهار نمود: در محدوده 100هزار هکتاری هسته مرکزی پارک ملی توران هشت سامانه عرفی و آغل دامپروری وجود دارد که سازمان برای خرید این سامانه ها برنامه ریزی نموده است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین جمعیت حیات وحش در هسته مرکزی پارک زیست دارند اضافه کرد: اگر همین هسته مرکزی هم از فعالیتهای دامپروری خالی شود، گام خوبی در جهت حفاظت بهتر از حیات وحش این منطقه و خصوصا یوزپلنگ آسیایی برداشته شده است.
رئیس پارک ملی توران در پاسخ به پرسش ایسنا در مورد آغل های موجود در این پارک ملی اظهار داشت: در مجموع 160 سامانه عرفی و آغل دام در مجموعه پارک ملی توران وجود دارد اما سامانه های عرفی موجود در هسته مرکزی پارک هشت عدد هستند.
وی با اشاره به اینکه از نظر قانونی فعالیتهای دامداری و کشاورزی در پارک های ملی ممنوع می باشد خاطرنشان کرد: متاسفانه از گذشته در این پارک فعالیتهای دامپروری وجود داشته و برخی عشایر در این منطقه دارای آغل و سامانه های عرفی هستند و بنابراین باید سامانه آنها خریداری شود.
به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا، توران که مهمترین زیستگاه یوزپلنگ آسیایی و گورخر ایرانی در جهان است مجموعه منطقه حفاظت شده، پارک ملی و پناهگاه حیات وحش توران بعنوان ذخیره گاه زیستکره توران شناخته می شود. نخستین مصوبه شورایعالی حفاظت محیط زیست در مورد پارک ملی توران در ارتباط با سال ۱۳۵۱ است که در آن این منطقه بعنوان منطقه حفاظت شده اعلام گردید.
بعد از آن در سال ۱۳۵۵ مصوبه شماره ۷۵ شورایعالی حفاظت محیط زیست این منطقه را به دو بخش پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده تقسیم نمود. در همین سال این دو مجموعه بعنوان ذخیره گاه زیستکره توران در سطح بین المللی به ثبت رسید. این دو منطقه دارای منابع غنی حیات وحش در بخش پناهگاه حیات وحش و قابلیت های ژئوپارک، خصوصیات زمین شناسی، چشمه ها، منابع آبی و رودخانه ها در بخش منطقه حفاظت شده است.
باآنکه توران از تنوع جانوری و گیاهی بالایی برخوردار می باشد اما مهمترین گونه جانوری این زیستگاه یوزپلنگ آسیایی و گورخر ایرانی است که هر دو در معرض خطر انقراض قرار دارند.




منبع:

1399/09/09
22:31:21
5.0 /5
1412
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است