ممنوعیت برداشت چوب درختان شكسته و لطمه دیده در جنگل ها

ممنوعیت برداشت چوب درختان شكسته و لطمه دیده در جنگل ها معاون امور جنگل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور ضمن بیان اینكه از شروع امسال برداشت چوب درختان شكسته و لطمه دیده در جنگل ها ممنوع شده است، اظهار داشت: ما قبل از این قسمتی از درختان كه به صورت تجمعی در جنگل ها افتاده بودند را نشانه گذاری و حدود 5000 متر مكعب از آنها را به محلی برای دپو منتقل كردیم.



عباسعلی نوبخت در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه جنگل دو کارکرد اقتصادی و غیر اقتصادی دارد، اظهار نمود: کارکردهای بازاری و اقتصادی جنگل تنها حدود ۲۰ درصد است که شامل اقداماتی مانند کشت گیاهان دارویی می شود این درحالیست که مزایای غیراقتصادی جنگل ۸۰ درصد کارکرد آنرا شامل می شود. یکی از این کارکردها ذخیره و تولید سالانه ۱۵۰۰ متر مکعب آب در هر هکتار است.

وی با اعلان اینکه درحال حاضر باتوجه به نوسانات اقلیمی در کشور ابتدا باید جنگل ها و مراتع را حفظ نماییم سپس به فکر احیا، توسعه و غنی سازی آن باشیم، اشاره کرد: جنگل های شمال کشور وسعتی حدود دو میلیون و ۴۰۰۰ هکتار دارند. از این رو میزان آبی که سالانه در این جنگل ها تولید و ذخیره می شود حدود سه میلیارد و شش میلیون متر مکعب است که این عدد حتی از میزان ذخیره آب در بزرگترین سد کشور - کارون سه- بیشتر است.

نوبخت افزود: این جنگل ها نیاز آب بیش از نیمی از جمعیت کشور را که در قسمت های شمالی و جنوبی البرز زندگی می کنند، تامین می کند. ما به جهت اینکه جلوی مهاجرت اکولوژیک از فلات مرکزی ایران را بگیریم نیاز به حفظ پوشش های گیاهی داریم.

معاون امور جنگل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری اضافه کرد: طرح های جنگلداری - که تا حدود چهار سال قبل در جنگل های شمال کشور اجرا می شد - حدود ۵۵۰ هزار متر مکعب چوب از جنگل را برداشت و استحصال می کردند این درحالیست که حالا نیاز چوبی صنایع مستقر در کشور ۵.۵ تا ۶ میلیون متر مکعب است. بدین جهت جنگل های شمال کشور حدود ۱۰ درصد از چوب مورد نیاز صنایع را تامین می کردند.

وی با اشاره به اینکه برمبنای کارکردهای مهم غیر اقتصادی جنگل تصمیم بر آن شد که هرگونه برداشت چوبی از جنگل های شمال ممنوع شود، اشاره کرد: به هر حال برخی صنایع ما در کشور نیاز به چوب داشتند که قرار شد برای کمک به آنها در ۹۲۸ هزار هکتار از عرصه هایی که مستعد زراعت چوب هستند، کار زارعت صورت گیرد. ما طی سال قبل در حدود ۱۰ هزار هکتار از این عرصه زراعت چوب را انجام دادیم و امسال نیز در ۳۰ هزار هکتار این کار صورت خواهد گرفت و در نتیجه آن یک میلیون متر مکعب از نیاز چوبی صنایع تامین می شود.

نوبخت با اعلان اینکه سازمان جنگل ها تا آخر سال گذشته می توانست درختان شکسته، ریشه کن یا خشک شده و غیر قابل احیا را از جنگل ها برداشت کند، اظهار نمود: از شروع امسال برمبنای قوانین موجود دیگر مجوز این کار را نخواهیم داشت. ما طی سال های گذشته قسمتی از درختان را که به صورت تجمعی در جنگل ها افتاده بودند نشانه گذاری و حدود ۵۰۰۰ متر مکعب از آنها را به محلی برای دپو در کنار جاده های جنگلی منتقل کردیم. این چوب ها بعد از بررسی ها و دریافت مجوزهای لازم می توانند در اختیار صنایع قرار گیرند.

معاون امور جنگل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در آخر با تاکید بر اینکه ما فقط می توانیم قسمتی از چوب مورد نیز صنایع را تامین نماییم، اظهار داشت: بدین جهت باید به فکر واردات چوب با رعایت پروتکل های لازم باشیم.




1399/05/19
20:23:47
5.0 /5
2135
تگهای خبر: بو , جنگل , درخت , دریا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است