استان های ركوردار در صنایع آلاینده

شهرداری ها به صنایع آلاینده به چشم منبع درآمد نگاه نكنند

شهرداری ها به صنایع آلاینده به چشم منبع درآمد نگاه نكنند گل بخر: مدیركل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به شناسایی ۳۱۰۰ صنعت آلاینده در سال گذشته، از نحوه هزینه كرد عوارض آلایندگی صنایع در شهرداری ها انتقاد كرد و اظهار داشت: سازمان بازرسی كشور باید مشخص نماید كه مبالغ كلان ناشی ازعوارض آلایندگی صنایع صرف چه اموری می شود؟



شینا انصاری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینكه بر مبنای پایش های انجام شده در سال ۹۵، ۳۱۰۰ صنعت آلاینده در سراسر كشور شناسایی شده است، اظهاركرد: استان های اصفهان، تهران و خوزستان به ترتیب بیشترین تعداد صنایع آلاینده را دارند.

وی ادامه داد: استان اصفهان با تعداد ۹۱۶ صنعت آلاینده و استان تهران با ۴۴۲ صنعت آلاینده مقام های اول و دوم را از آن خود كرده اند همینطور استان خوزستان با ۲۳۹ صنعت آلاینده در مقام سوم قرار دارد. افزون بر این ها در استان خراسان رضوی ۲۰۰ صنعت آلاینده شناسایی شده است.
اعلام اسامی صنایع آلاینده به سازمان امور مالیاتی
مدیركل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به لزوم كامل بودن مستندات این سازمان برای اعلام بعنوان صنایع آلاینده خاطرنشان كرد: فهرست صنایع آلاینده توسط سازمان حفاظت محیط زیست به سازمان امور مالیاتی اعلام و در این فهرست اسامی، مستندات و گزارش های لازم در خصوص آلوده بودن صنایع هم عرضه می گردد.
صنایع آلاینده باید یك درصد از فروش خویش را بعنوان عوارض آلایندگی به سازمان امور مالیاتی بپردازند
انصاری با اشاره به اینكه صنایع آلاینده باید یك درصد از فروش خویش را بعنوان عوارض آلایندگی به سازمان امور مالیاتی بپردازند، اظهار داشت: پایش صنایع به صورت فصلی انجام می گردد. دوره های مالیاتی هم سه ماهه است و صنایع آلاینده هر سه ماه یكبار ملزم به پرداخت عوارض آلایندگی می شوند. در صورت ادعای صنایع در خصوص رفع منابع آلاینده، نیروهای سازمان حفاظت محیط زیست یا آزمایشگاه معتمد، این صنایع را مورد پایش مجدد قرار می دهند و در صورت محرز شدن رفع آلودگی، اسم این صنعت از فهرست صنایع آلاینده خارج می گردد.

وی اضافه كرد: سازمان حفاظت محیط زیست هر سه ماه یكبار فهرست منابع آلاینده را اعلام می كند و اگر صنعتی اقدام به رفع آلودگی كرده باشد، از این فهرست حذف می گردد.

مدیركل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به نحوه هزینه كرد عوارض آلایندگی صنایع اظهار نمود: تشخیص و احراز آلایندگی صنایع بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست گذاشته شده است كه این كار را با كمك ادارات كل محیط زیست استان ها انجام می دهد اما نحوه هزینه كرد این مبالغ در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست نیست و سازمان امور مالیاتی كشور - كه وظیفه وصول عوارض آلایندگی صنایع را دارد - باید در این زمینه پاسخگو باشد.
پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست برای هزینه كرد عوارض آلایندگی
انصاری با اشاره به اینكه طبق تبصره یك ماده ۳۸ قانون ارزش افزوده، مبالغ دریافتی از محل عوارض آلایندگی صنایع در اختیار شهرداری ها و دهیاری ها قرار می گیرد، خاطرنشان كرد: هیچ اطلاعی نداریم كه این مبالغ صرف چه اموری می گردد. پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست این است كه حداقل بخشی از این عوارض آلایندگی به صندوق ملی محیط زیست واریز شود و این مبالغ صرف اعطای تسهیلات به صنایع آلاینده شود تا آلایندگی این صنایع تداوم نداشته باشد.
شهرداری ها به عوارض آلایندگی به چشم منبع درآمد نگاه می كنند
وی با تاكید بر اینكه در هزینه كرد عوارض آلایندگی باید اولویت اول، رفع مشكلات صنایع آلاینده باشد، اظهار داشت: متاسفانه گاهی به علت حذف اسامی صنایع آلاینده بعضی از شهرداری ها به ما اعتراض می كنند چون به صنایع آلاینده به چشم منبع درآمد نگاه می كنند و اصلا دنبال رفع آلایندگی آنها نیستند در حالیكه باید عوارض آلایندگی توسط شهرداری ها، صرف امور محیط زیستی شود.
مبالغ كلان ناشی از عوارض آلایندگی صرف چه اموری می شود؟
مدیركل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست تصریح كرد: سازمان بازرسی باید بر نحوه هزینه كرد عوارض آلایندگی توسط شهرداری ها نظارت كافی داشته باشند تا این مبالغ صرف محیط زیست شهرها شود. هر چند كه اگر تابحال این مبالغ برای محیط زیست هزینه می شد، وضعیت محیط زیست كشور بسیار بهتر از این ها بود، ضمن اینكه مبالغ دریافتی از این محل بسیار كلان است.



1396/11/03
13:50:36
5.0 /5
4490
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است