زنگنه:

تهدیدهای آمریكا مانع تعمیر و اصلاح تجهیزات رفع آلایندگی در پارس جنوبی

تهدیدهای آمریكا مانع تعمیر و اصلاح تجهیزات رفع آلایندگی در پارس جنوبی به گزارش گل بخر وزیر نفت با اشاره به این كه حالا در منطقه پارس جنوبی گازهایی سوزانده می شوند كه در محدوده مجاز محیط زیستی نیستند اظهار داشت: این مورد همچون مواردی است كه باید جزو جنایت های آمریكا تلقی نماییم چونكه ما برای این واحدها تجهیزات رفع آلایندگی گرفته بودیم اما شركت هایی كه از آنها خریداری كردیم، در زمان تحریم نسبت به تعمیر و اصلاح آنها اقدام نمی كنند.


به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا، بیژن زنگنه امروز در بیست و یكمین همایش ملی واحدهای صنعتی و خدمات سبز اظهار نمود: بطور كلی كار نفت، با آلودگی هوا هم راه است و هیدروكربن ها چه در مرحله استخراج و چه در مرحله انتقال و مصرف سبب آلوده شدن محیط زیست می شوند. كارهای نفتی سبب تولید آلاینده هایی مانند كربو دی اكسید می شوند و در محیط زیست تغییراتی ایجاد می كنند و حتی سبب تولید گازهای گلخانه ای می شود.
وزیر نفت با بیان این كه ما از بزرگترین تولیدكنندگان نفت بودیم اشاره كرد: برای كارهای نفتی با انواع و اقسام آلودگی ها در محیط كار رو به رو هستیم و انواع سموم نیز دراین زمینه مرتبط هستند.
زنگنه ضمن اشاره به اقدامات وزارت نفت، برای بهبود محیط زیست كشور توضیح داد: در سال ۱۳۹۲، ۴۳ درصد سوخت نیروگاه ها مایع بود اما طی سال قبل این رقم به زیر ۱۲ درصد رسید همین طور تولید گاز با محوریت پارس جنوبی ۲.۴ برابر بیشتر شده است. به قول زنگنه در سال ۱۳۹۲ روزانه ۲۸۰ میلیون متر مكعب گاز در كشور تولید می شد اما امسال این رقم به ۶۷۰ میلیون متر مكعب رسیده است. همین طور برای هر ۲۵ میلیون متر مكعب گاز، ۳ میلیارد دلار هزینه می شود.
وزیر نفت با بیان این كه كشور ما سومین كشور تولید كننده گاز است اشاره كرد: گاز پاك ترین سوخت هیدروكروبنی است كه می تواند جایگزین سوخت نفت كوره شود كه گوگرد بالایی دارد. هم اكنون ۹۵ درصد جمعیت كشور تحت پوشش گاز رسانی قرار دارند و از گاز طبیعی استفاده می نمایند. همین طور بیشتر از ۸۰ درصد روستاها، گازرسانی شده است و بدین جهت دیگر نیاز نیست كه این روستاها برای تامین سوخت خود به كندن درختان و بوته ها روی بیاورند. می توان اظهار داشت كه به صورتی با این اقدام از جنگل ها و مراتع حفاظت شده است.
ایشان سپس با اشاره به این كه از دیگر دستاوردهای وزارت نفت برای بهبود وضعیت محیط زیست كشور، افزایش كیفیت فرآوردهای مایع تولیدی بود اشاره كرد: بنزین پتروشیمی ها بنزینی غیر اقتصادی و غیر زیست محیطی بود، هم اكنون با به سازی پالایشگاه های موجود و راه اندازی پالایشگاه خلیج فارس، تولید بنزین یورو به ۷۶ میلیون لیتر در روز رسیده است و قبل از این در سال ۱۳۹۱ تولید بنزین یورو صفر میلیون لیتر بود. تولید سوخت نفت گاز نیز هم اكنون به ۴۵ میلیون لیتر رسیده است.
وزیر نفت اضافه كرد: متاسفانه ما هم اكنون وضعیت خوبی از نظر سوزاندن فیلرها در پالایشگاه ها نداریم. چندین طرح برای مدیریت فلرها در نظر گرفته شده است كه طی اواخر امسال و اوایل سال آینده به بهره برداری می رسند. طرح ملی جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه نفت در نزدیكی بهبهان به بهره برداری خواهد رسید و حدود ۳ میلیارد دلار برای آن هزینه شده است. بر طبق این طرح خواهیم توانست كه گازهای همراه نفت را با ظرفیت ۵۶ میلیون متر مكعب در روز جمع آوری و جداسازی نماییم.
زنگنه در ادامه با بیان این كه هم اكنون گازهایی در پارس جنوبی سوزانده می شوند كه آلایندگی آنها بیش از اندازه مجاز است توضیح داد: این از مواردی است كه باید جزو جنایت های آمریكا دانست چونكه ما برای واحدهایی كه گازهای بیش از اندازه مجاز تولید می كردند، كمپرسورهایی را تحت شرایط تحریم از شركت های درجه ۲ و یا درجه ۳ خریداری كردیم. در درجه اول باید اظهار داشت كه شركت های درجه یك كشور ما را تحریم كرده بودند و مجبور شدیم كه سراغ شركت های درجه دو و سه برویم. هم اكنون این كمپرسورها با مشكل روبه رو شده است و شركت هایی كه از آنها خریداری نموده بودیم، به علت تحریم های آمریكا نسبت به اصلاح و تعمیر آنها اقدام نمی كنند. این كه آمریكا می گوید با مردم ایران كاری نداریم، اشتباه است. در واقع تمام ابعاد این گونه تحریم ها بطور مستقیم بر مردم تاثیر می گذارد.
او اضافه كرد: هم اكنون ۳۰۰۰ جایگاه سی ان جی در كشور وجود دارد كه هنوز ظرفیت بعضی از آنها خالی است. البته پس از گران شدن بنزین تمایل مردم به استفاده از سی ان جی بیشتر شده است. بدین جهت ما طرح گاز سوز كردن یك میلیون و ۴۰۰ هزار خودروی وانت و حمل مسافر را در دستور كار قرار دادایم و مقرر است كه با پول دولت و به صورت رایگان این خودرو ها گاز سوز شوند كه این همچون اقدامات مهم وزارت نفت برای گاز سوز كردن خودرو ها و محیط زیست است.
زنگنه در بخش دیگری از صحبت های خود اظهار داشت: برای نخستین بار طرح گاز سوز كردن موتور سیكلت ها را در دستور كار قرار داده ایم، هم اكنون شكنندگی محیط زیست بیشتر از هر زمان دیگری شده است.
وزیر نفت با بیان این كه شدت انرژی در ایران بسیار بالاست و این مساله هم جنبه های اقتصادی و محیط زیستی فراوانی دارد اشاره كرد: تنها راه برای تعادل عرضه و تقاضا این است كه تقاضا معقول شود. طی روزهای اخیر ۶۰۰ میلیون متر مكعب روزانه انرژی مصرف شده است كه نزدیك به كل مصرف یك قاره بزرگ است و ما متاسفانه دراین زمینه مراعات نمی نماییم.
زنگنه اضافه كرد: هم اكنون نیروگاه های ما با راندمان ۳۴ درصد كار می كند كه ما باید این راندمان را افزایش دهیم. همین طور از سویی سوخت نیروگاه ها به صورت رایگان تامین می شود تا قیمت برق تغییری نكند. تفاوت پیك زمان زمستان و تابستان ما ۳۰۰ میلیون متر مكعب است كه این یعنی فقط در زمستان ۳۰۰ میلیون متر مكعب به علت گرمایش و مصرف انرژی افزوده می شود.
وزیر نفت در ادامه ضمن اشاره به این كه ما جزو بزرگترین تولیدكنندگان كربن دی اكسید هستیم اظهار نمود: در مواقعی كه ما صادرات برق انجام می دهیم، مسئولیت كاهش كربن دی اكسید هم بر عهده خودمان است. این یعنی برق را ما تولید و صادر می نماییم و از طرف دیگر باید كربن دی اكسید آنرا هم كاهش دهیم. كه باید برای مدیریت آن فكری كرد.
او در آخر ضمن انتقاد از این كه عوارض آلایندگی صنایع به محیط زیست پرداخت نمی گردد اظهار داشت: متاسفانه عوارض آلایندگی منبع مالی برای شهرداری ها و دهیاری ها شده است، هم اكنون در عسلویه ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان عوارض آلایندگی دریافت می شود كه متاسفانه در زمینه رفع آن خرج نمی گردد.




منبع:

1398/11/27
14:57:17
5.0 /5
3868
تگهای خبر: آلاینده , آلودگی , بو , جنگل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است