نماینده رامیان:

سیل نتیجه دخالت های عوامل انسانی در پوشش گیاهی طبیعی استان گلستان است

سیل نتیجه دخالت های عوامل انسانی در پوشش گیاهی طبیعی استان گلستان است گل بخر: نماینده مردم رامیان در مجلس اظهار داشت: از ۲۷ سال پیش تا الان حادثه هولناك سیل ۱۲۸ بار جان و مال مردم استان گلستان را تهدید كرده است.


به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا، علیرضا ابراهیمی در نطق میان دستور جلسه علنی امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: حافظه تاریخی مردم گلستان مرداد سال ۱۳۸۰ را كه بیشتر از ۵۰۰ نفر را به كام مرگ كشاند از خاطر نبرده است. طبق اعلام رسمی سازمان ملل در اوت سال ۲۰۰۱ این سیل در آن سال رتبه یك تلفات انسانی سیل را در آن سال به خود اختصاص داد. در سال ۱۳۹۱ وقوع ۱۴ فقره سیل در استان به ثبت رسید. تحقیقات نشان می دهد وقوع سیل بیشتر از قهر طبیعت نتیجه دخالت های غیركارشناسی عوامل انسانی در پوشش گیاهی طبیعی استان گلستان است.
به قول این عضو كمیسیون فرهنگی مجلس، علت افزایش سیلاب ها در استان گلستان قطع درختان، پر شدن انهار و آبراه های طبیعی و ساخت و ساز در حریم رودخانه ها است.
ابراهیمی همینطور تصریح كرد: با انجام هر چه سریعتر مطالعات و ساخت سدهای بالادست مثل سد قره چای رامیان در بالادست رودخانه می توان جلوی حجم زیادی از سیلاب استان را در این شهرستان گرفت.
وی خطاب به مسؤولان اجرایی كشور پرسید: آیا حادثه سیل مشابه سیل استان گلستان در هیچ جای دنیا رخ نمی دهد و آیا بهتر نیست به جای هزینه های چند برابری بعد از حوادث با برنامه ریزی دقیق تر منابع به سمت پیشگیری برویم؟ رئیس جمهور و وزرای محترم چند نفر دیگر جان بدهند، چند خانواده بی سرپرست شوند و چند هزار میلیارد تومان دیگر به منابع كشور خسارت وارد شود تا فكری اساسی برای پیش گیری از سیلاب استان كنید؟
نماینده مردم رامیان در مجلس در تذكری به وزیر نیرو، متذكر شد: طرح جامع مدیریت سیل استان گلستان چه شد و چرا متوقف شد؟
ابراهیمی از رئیس سازمان برنامه ریزی كشور پرسید: تصویب اعتبار ویژه جهت اجرای طرح جامع مدیریت سیل استان گلستان بعد از سال ۱۳۸۰ به كجا رسید؟ چرا بعد از ۱۸ سال فقط ۴۰ درصد منابع اجرای این پروژه تخصیص پیدا كرده است؟
وی آبگرفتگی آق قلا و گمیشان را ریشه در آزادشهر، چشمه ساران، رامیان و سایر مناطق و كوهستانهای جنوبی استان گلستان دانست و اضافه كرد: در صورت مدیریت سیلاب در مبدا می توان از بروز خسارت جلوگیری كرد اما با وجود مكاتبات تا این لحظه اقدام موثری در این زمینه انجام نشده است.
نماینده مردم رامیان در مجلس از وزیر صنعت، معدن و تجارت پرسید كه برای واحدهای صنعتی و صنفی خسارت دیده چه تدبیری كرده است؟
ابراهیمی افزود: آیا فكر می كنید با تسهیلات ناچیز بانكی و فرایند های بسیار طولانی بانكی و اداری و نرخ های سرسام آور سودهای بانكی راهگشای گره های كور استان در سال رونق تولید باشد؟



1398/01/26
16:19:58
5.0 /5
4774
تگهای خبر: درخت , سازمان , طبیعت , گل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است