معاون مدیریت پسماند سازمان محیط زیست مطرح كرد

ممنوعیت عرضه کیسه های پلاستیکی در فروشگاه های زنجیره ای

ممنوعیت عرضه کیسه های پلاستیکی در فروشگاه های زنجیره ای به گزارش گل بخر، معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان محیط زیست با بیان این که عرضه مجانی کیسه های پلاستیکی در فروشگاه های زنجیره ای ممنوع می باشد، اضافه کرد: کیسه های زیست تخریب پذیر می توانند جایگزین کیسه های پلاستیکی شوند.



به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا، پیام جوهرچی در یک برنامه تلویزیونی در رابطه با روز جهانی «زمین پاک» اظهار نمود: مبحث اهمیت زمین در کانون توجه قرار گرفته است، چون که انسان ها فقط روی سیاره زمین امکان زنده کردن دارند. انسان ها باید بدانند که در ارتباط با سیاره زمین ک امانت دار هستند و این امانت را باید به نسل بعدی بسپارند

وی با اشاره به اینکه شعار «زمین در مقابل پلاستیک» بعنوان شعار روز جهانی زمین پاک انتخاب شده، اضافه کرد: علاوه بر شعار روز جهانی زمین پاک، شعاری را برای هفته زمین پاک در کشور در نظر گرفتیم. سازمان محیط زیست با همکاری سایر ارگان ها در نظر دارد برنامه هایی برای هفته زمین پاک داشته باشد.

معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان محیط زیست در رابطه با شعار ملی هفته زمین پاک تصریح کرد: «ایران در مقابل پلاستیک و نجات زمین» بعنوان شعار ملی هفته زمین پاک برگزیده ایم. باآنکه در مقابل حفظ کره زمین مسئول هستیم اما پلاستیک ها بعنوان یک آلاینده علی الدوام به حساب می آیند.

وی ضمن اشاره به مضرات پلاستیک ها اظهار داشت: ریزپلاستیک هایی که در بر اثر پلیمر و نانومر شدن وارد چرخ یی انسان ها می شوند و سلامت آنها را تحت تأثیر قرار می دهند. متاسفانه ریز پلاستیک ها روز به روز درحال افزایش هستند.

معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه مبحث ریس پلاستیک ها باید در کانون توجه قرار گیرند، اضافه کرد: می بایست قداماتی در جهت ریز پلاستیک ها صورت گیرد.

جوهرچی با اشاره به اینکه سازمان محیط زیست یک سازمان حاکمیتی به حساب می آید، اظهار داشت: این سازمان، پرچمدار پویش ایران در مقابل پلاستیک و نجات زمین شده است. ما از تمام ارگان ها انتظار داریم که در جخت آگاه سازی مردم از اهمیت زمین پاک به سازمان محیط زیست کمک کنند.

ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیک مجانی در فروشگاه های زنجیره ای

وی با اشاره به اینکه عرضه کیسه پلاستیکی به صورت مجانی در فروشگاه های بزرگ کشورهای پیشرفته ممنوع اعلام شده، اظهار نمود: کشورهای پیشرفته مانند انگلستان عرضه کیسه پلاستیک در فروشگاه های بزرگ را ممنوع اعلام نموده اند و ما باید در چنین مسائلی باید پیشگام باشیم. دنیا به این نتیجه رسیده است اگر خواستار کاهش پسماندهای پلاستیکی هستیم باید در مبادی خروجی این آلاینده ها هزینه نماییم.

معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان محیط زیست در رابطه با راهکارهای کشورهای پیشرفته برای کاهش لاینده های پلاستیکی اظهار داشت: کیسه های پلاستیکی در فروشگاه های کشورهای پیشرفته به صورت مجانی عرضه نمی شود و متقاضیان برای دریافت این کیسه ها باید هزینه پرداخت کنند. بررسی ها مبین اینست هنگامی که سه های پلاستیکی به صورت مجانی در فروشگاه ها عرضه می شوند میزان تمایل برای مصرف این کیسه ها افزایش خواهد یافت. بررسی ها مبین اینست میانگین نرم مصرف کیسه های پلاستیکی معادل ۳ تا ۴ دقیقه است.

وی افزود: باآنکه عمر استفاده از کیسه های پلاستیکی کوتاه است اما این آلاینده ها برای تجزیه شدن به ۳۰۰ تا ۴۰۰ سال، زمان نیاز دارند. با عنایت به این که جزیه کیسه های پلاستیکی به زمان زیادی نیاز دارد، فرهنگ سازی می تواند بر کاهش مصرف اثرگذار باشد.

جایگزینی کیسه های پلاستیکی با کیسه های زیست تخریب پذیر

جوهرچی با اشاره به اینکه بازیافت از دیگر راهکارهای مدیریت پسماند آلاینده های پلاستیکی است، اظهار داشت: اگر خواستار بازیافت کیسه های پلاستیکی هستیم باید به چند نکته دقت نماییم. میزان قطر کیسه های پلاستیکی برای بازیافت باید افزایش یابد؛ چون که بازیافت کیسه های پلاستیکی با قطر کم صرفه اقتصادی ندارد.

معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان محیط زیست ضمن اشاره به جلسات مشترک با فروشگاه های زنجیره ای اظهار داشت: فروشگاه زنجیره ای در جلساتی که برگزار کرده ایم، متعهد شدن که از عرضه کیسه های پلاستیکی به صورت مجانی خودداری کنم و این تصمیم را حداقل در هفته زمین پاک اجرا کنند. امیدوارم مبحث عرضه ن کیسه های پلاستیکی به صورت مجانی در فروشگاه های زنجیره ای مورد استقبال مردم قرار گیرد که در وهله نخست در جهت حفظ کشور و در گام دوم در جهت حفظ زمین گام برداریم.

وی ضمن اشاره به مفاد آئین نامه عدم عرضه کیسه های پلاستیکی به صورت مجانی در فروشگاه های زنجیره ای اظهار داشت: عرضه کیسه های زیست تخریب پذیر به مشتریان در آئین نامه عدم عرضه کیسه های پلاستیکی به صورت مجانی در فروشگاه های زنجیره ای آمده است. پیش از این، آئین نامه ای در ارتباط با کیسه های زیست تخریب پذیر وجود نداشت اما سازمان ملی استاندارد در جهت تعریف زیست تخریب پذیرها ظرف یک سال قبل گام برداشته و استانداردهای در رابطه با این مورد را اعلام نموده است. تولید کنندگان باید استانداردهای کیسه های پلاستیکی را تغییر دهند؛ به صورت مثال، قطر کیسه های پلاستیکی باید افزایش یابد.

جوهرچی در رابطه با خصوصیت کیسه های زیست تخریب پذیر اظهار داشت: این کیسه ها به سرعت تخریب می شوند و این کیسه ها به هنگام تخریب آلاینده زیادی ندارند و تبدیل به واد غیرزائد می شوند.

ضرورت مدیریت پسماند

وی در رابطه با مدیریت پسمان در کشور اظهار داشت: متاسفانه وضعیت مدیریت پسماند کشور خوب نیست. باآنکه از منظر جمع اوری زباله ها از سطح شهرها در زمینه جهانی در جایگاه خوبی قرار داریم اما از منظر تجهیزات و مدیریت نهایی پسماند وضعیت خوبی نداریم.

معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان محیط زیست افزود: آمار و ارقام مبین این است، ایران از منظر مدیریت پسماند در بین ۱۸۵ کشور جهان در جایگاه ۹۷ قرار گرفت که این آمار برای سال ۲۰۲۲ است. مدیریت پسمان باید در کانون توجه قرار گیرد و این مولفه باید از مبدا آغاز شود.

جوهرچی در رابطه با اهمیت مدیریت پسماند در مبدا اظهار داشت: اگر میزان تولید پسماند در مبدا کاهش پیدا کند مدیریت پسماند در مقصد راحتتر می شود. باآنکه تفکیک پسماند در مبدا صورت نمی گیرد اما مهم ترین مشکل مدیریت پسماند از آن مقصد است. محل های دفن پسماند باید به کارخانه های کود آلی یا کارخانه های برق زباله سوز تبدیل شوند. ۹۳ درصد زباله های کشور به صورت دفن کردن مدیریت می شود.

وی با اشاره به اینکه محل مدیریت پسماند «سراوان» ۸۰ درصد مدیریت شده است، اضافه کرد: میزان پسماند ورودی به این مرکز به علت کاهش تولید پسماند از مبدا کمتر شده است. مدیریت مرکز کنترل پسماند دشوار می باشد چون که همواره ورودی دارد.

جوهرچی ضمن اشاره به ظرفیت ارخانه های سیمان اظهار داشت: بر مبنای برخی پروتکل ها، پسمان ها می توانند به کارخانه های سیمان منتقل شوند و در این مکانها امحا شوند. حرارت کوره های کارخانه های سیمان ۱۷۰۰ درجه سانتیگراد است و این دما می تواند هرگونه خطر زباله ها را از بین ببرد. کلینکرهایی که ر کارخانه های سیمان وجود دارد که از زباله ها میتوان بعنوان یک ماده مشتعل استفاده نمود.

امحای زباله در کارخانه های سیمان

وی در رابطه با خطرات احتمالی سوزاندن زباله ها در کارخانه های سیمان اظهار داشت: اگر تفکیک زباله به درستی صورت بگیرد اله در کارخانه های سیمان هیچ مشکلی ایجاد نمی نماید. اگر زباله ها در دمای کمتر از ۸۰۰ درجه سانتیگراد امحا شوند، احتمال بروز مشکلات وجود دارد اما دمای کوره های کارخانه های سیمان ۱۴۰۰ تا ۱۸۰۰ درجه سانتیگراد است.

معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه زباله های خشک ۳۵ درصد از کل زباله های تولیدی کشور را می سازند، اضافه کرد: ۲۰ درصد از کل زباله های خشک کشور مدیریت می شود. به صورت کلی باید گفت ما در زمینه مدیریت ۱۵ درصد زباله های خشک مشکل داریم. همینطور ۵ درصد زباله های کشور، زباله های طرح هستند که ما در زمینه مدیریت زباله های تر با مشکل مواجه هستیم. زباله های تر هیچ ارزش افزوده ای ندارند و بنابراین شهرداری ها فقط برای دفن این زباله ها اقدام می کنند.

تاثیر منفی شیرابه بر زمین و آب

وی با اشاره به اینکه شیرابه اله های تر به آب و خاک صدمه وارد می کند، اضافه کرد: قبل از سال ۹۹، برآوردهایی در ارتباط با میزان خسارت های وارده ناشی از شیرابه زباله های تر انجام شد که نتایج حاصل آن مبین اینست حدود ۴۸ هزار میلیارد تومان در سال است و آخرین برآورد در باره خسارت های وارد شده از شیرابه باله های تر که برای سال ۱۴۰۰ به بعد است معادل ۸۷ هزار میلیارد تومان است. شاید اعداد و ارقام چندان ربخش نباشد اما سیلی که زمین از این مورد به انسان ها می نوازد بسیار اهمیت دارد و طی سالهای آینده نمایان می شود.

جوهرچی با اشاره به اینکه شهر های مشهد، اصفهان و تبریز در زمینه مدیریت پسماند پیشگام هستند، اضافه کرد: این شهرها به علت ثبات مدیریتی و استفاده از تجهیزات روز توانسته اند در امر مدیریت پسماند پیشتاز باشند. متاسفانه مناطق شمال کشور با معضل مدیریت پسماند مواجه می باشد. اجرای طرح مدیریت پسماند «نوماند» در کلان شهرها موفق خواهد بود، چون که میزان پسماند زیاد است اما اجرای این مورد ر شهر های کوچک نیازمند حمایت های دولتی است.

وی افزود: در گذشته، پیمانکاران شهرداری یکی از معضلات مدیریت پسمان بودند چون که تمام سطرهای زبله را از آن خود می دانستند. امیدواریم که اجرای رح های نوین بتواند به مبحث تفکیک زباله از مبدا کمک نماید. اگر شهروندان ایرانی تفکیک زباله را در منزل انجام دهند اما تمام زباله ها را در یک سطح بیندازند در واقع تفکیک زباله صورت نگرفته است. طرح های جمع آوری زباله از درب منزل به مبحث مدیریت پسماند کمک می نماید. بر مبنای آمار و ارقام اعلام شده از مرکز پژوهش های مجلس، اگر اقتصاد چرخشی در زمینه مدیریت پسماند اجرا شود، سالانه می توانیم یک میلیون شغل ایجاد نماییم. با اجرای اقتصاد چرخشی می توانیم تهدیدها را به یک فرصت تبدیل نماییم.





منبع:

1403/01/31
13:22:29
5.0 /5
79
تگهای خبر: آلاینده , باد , بو , دریا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است