کشف ردپای قاتل آمریکایی در شمال کشور هیولای گوش قرمز در ایران چه می کند؟

کشف ردپای قاتل آمریکایی در شمال کشور هیولای گوش قرمز در ایران چه می کند؟ به گزارش گل بخر، همشهری آنلاین نوشت: یک متخصص حیات وحش اظهار داشت: لاک پشت گوش قرمز در زیستگاه های شمال کشور ما تبدیل به گونه مهاجم بسیار خطرناک شده و یک هیولایی است که به جمعیت لاک پشت بومی ما لطمه زده است.


لاک پشت گوش قرمز (Trachemys scripta) گونه ای لاک پشت آب شیرین بومی جنوب ایالات متحده آمریکا و شمال مکزیک است. این لاک پشت در بیش از ۳۰ کشور دنیا به عنوان حیوان خانگی نگهداری می شود.
رهاسازی این جانوران در طبیعت موجب آثار زیانباری بر زیستگاه های غیربومی همچون رقابت با لاک پشت های بومی و انتقال انگل هایی که خود به آنها مقاومت دارد، به لاک پشت های بومی و تأثیر مخرب بر بی مهرگان و گیاهان تالاب ها شده است. از همین رو اتحادیه بین المللی صیانت از طبیعت لاک پشت گوش قرمز را در لیست بدترین گونه های مهاجم دنیا قرار داده است.

سال هاست که هزاران قطعه لاک پشت گوش قرمز، همراه با ماهیان زینتی به کشور قاچاق شده و همانند یک حیوان خانگی مورد استقبال قرار می گیرد. مردم این حیوان نیمه آبزی دوست داشتنی را اینروزها با قیمتی نازل خریداری نموده و در آکواریوم نگهداری می کنند. مدتی بعد نیز خسته شده و بی آنکه خبری از هویت مهاجم و لطمه رسان اینگونه بومی آمریکایی داشته باشند، در طبیعت رهایش می کنند.

فاجعه درست از جایی شروع می شود که این حیوان با ورود به زیستگاه های تالابی و رودخانه ای کشور، به سرعت خودرا با محیط سازگار کرده و رقابت با گونه های بومی را شروع می کند. لاک پشت گوش قرمز، آنقدر می جنگد تا تمام گونه های بومی را حذف کرده و با اشغال زیستگاه و منابع تغذیه ای آنها، بر گستردگی قلمرو خود بیفزاید.

این گونه مهاجم، ۳ بار در سال جفت گیری کرده و هر بار دست کم ۲۰ تخم می گذارد. این سرعت بالای تکثیر، قدرت تهاجمی و مخرب اینگونه به ظاهر آرام و دوست داشتنی را نمایان تر می کند.

اگرچه چندین دهه از ممنوعیت ورود این حیوان مهاجم به کشور می گذرد و طی این مدت نیز بارها مسئولان نسبت به رهاسازی آن در طبیعت هشدار داده اند، اما مردم غافل از عمق فاجعه همچنان به خرید و فروش این حیوان خانگی مشغولند.



بازار قاچاق نیز که همچنان داغ است! حالا هم افزایش جمعیت لاک پشت گوش قرمز در استانهای شمالی (مازندران و گیلان)، مرکزی، اصفهان، تهران و طالقان، به مرز هشدار رسیده و زنگ خطر تخریب اکوسیستم های آبی کشور را بلندتر از همیشه به صدا درآورده است!

در این رابطه مهدی زارع خورمیزی؛ متخصص حیات وحش اظهار داشت: لاک پشت یک گونه از خزندگان است و نزدیک ۱۰ گونه از آنها را در ایران داریم. ما دو گونه لاک پشت آب شیرین در ایران داریم که یکی از آنها بومی کشور خودمان و یکی گونه مهاجم لاک پشت گوش قرمز است. اینگونه از آمریکا به همه جای دنیا رفته و متأسفانه در بعضی از زیستگاه های شمال کشور ما نیز یافت می شود.

وی افزود: اینگونه در این زیستگاه ها تبدیل به گونه مهاجم بسیار خطرناک شده است و یک هیولایی است که به جمعیت لاک پشت بومی ما لطمه زده است. اینگونه از نظر مهاجم بودن به اندازه تیپلاپیا، راکون و میمون رزوس خطرناکست.

این کارشناس حیات وحش تاکید کرد: خرید و فروش و نگهداری همه گونه های وحشی حیات وحش همچون عقرب و مار و لاک پشت بدون مجوز سازمان حفاظت محیط زیست ممنوعست و خرید آنها از قاچاقچی موجب ادامه روند قاچاق می شود.

زارع خورمیزی اشاره کرد: به هیچ وجه نباید اینگونه ها را در طبیعت رهاسازی کرد و نگهداری آن در خانه نیز اشتباه است. رهاسازی غیراصولی حتی برای گونه های بومی نیز درست نیست و نباید رهاسازی خودسرانه صورت گیرد. بسیاری دیگر از گونه های غیربومی را نیز داریم که متأسفانه به عنوان حیوان خانگی استفاده می شوند.

وی با اعلان اینکه متأسفانه نزدیک عید هم مشکل خرید و فروش حیوانات وحشی را داریم و امیدوار هستم با افزایش آگاهی مرد دیگر شاهد این اتفاق نباشیم، اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست بازارهای قاچاق حیات وحش را بمنظور جلوگیری از قاچاق و همین طور جلوگیری از ورود گونه غیربومی با وجود نیروی کم و مشکلاتی که دارد ه کمک سایر دستگاهها جلوگیری می کند اما اقدام اساسی افزایش آگاهی مردم درباب جلوگیری از خرید و فروش اینگونه هاست.



۲۳۳۲۳۳



منبع:

1402/09/13
08:33:44
5.0 /5
241
تگهای خبر: اكوسیستم , بو , حفاظت محیط زیست , حیات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است