آیا زمستان پیش رو گرم ترین زمستان ثبت شده در جهان خواهد بود؟

آیا زمستان پیش رو گرم ترین زمستان ثبت شده در جهان خواهد بود؟ گل بخر: در سالی که بازگشت پدیده آب و هوایی «ال نینو»، تابستان فوق العاده گرم، مجموعه ای از رویدادهای شدید آب وهوایی و تأثیر آشکار گرمایش جهانی به وقوع پیوست، کارشناسان حالا پیش بینی می کنند که این زمستان با تبدیل شدن به گرم ترین زمستان، احیانا رکوردهای قبلی را بشکند.


به گزارش گل بخر به نقل از ایسنا، «متیو بارلو»، دانشمند آب و هوایی به خبرگزاری آناتولی در اینباره اظهار داشت: در سطح جهانی، بسیار محتمل است که ماه های آتی گرم ترین دسامبر، ژانویه و فوریه در تاریخ ثبت شده باشد.
به قول او، برای کل زمین به احتمال زیاد گرم ترین دوره ثبت شده است.
او اظهار داشت که عوامل زمستان فوق العاده گرم «گرمایش زمین» و اثر پدیده آب و هوایی «ال نینو» است.
«بارلو»، استاد علوم اقلیمی در دانشگاه «ماساچوست» در ایالات متحده توضیح داد: روند کلی گرمایش جهانی وجود دارد که ال نینو علاوه بر آن به صورت متوسط ​​باعث افزایش دما می شود.
او اضافه کرد: سال هایی که رکوردهای دمای جهانی را به ثبت رسانده اند، تقریبا همه در سال هایی رخ داده که ال نینو در آنها به وقوع پیوسته است.
این دانشمند آب و هوایی اظهار داشت که انتظار می رود میانگین دما تقریبا در همه جا گرمتر باشد. وی همینطور اظهار داشت که ماه اکتبر با اختلاف زیادی گرم ترین ماه ثبت شده بوده است.
طبق گزارش سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا، اکتبر ۲۰۲۳ گرم ترین اکتبر در سطح جهان از زمان ثبت رکوردها از سال ۱۹۴۰ میلادی بوده است. همینطور این پنجمین ماه متوالی رکورد دما در سطح جهان بوده است.
سرویس تغییرات اقلیمی کوپرنیک در اینباره اظهار داشت: از ژانویه تا اکتبر، سال ۲۰۲۳، ۰.۱ درجه سانتی گراد گرمتر از میانگین ده ماهه ۲۰۱۶ بود که هم اکنون گرم ترین سال تقویمی ثبت شده است. همینطور ۱.۴۳ درجه سانتی گراد گرمتر از دوره مرجع قبل از صنعتی شدن بوده است.
بارلو همینطور کوتاه شدن فصل زمستان را هم پیشبینی می کند.

وی اظهار نمود: من فکر می کنم در بیشتر جاها، زمستان کوتاه تر خواهد بود. سردترین دما با تاخیر آغاز می شود. این یک تغییر بسیار ثابت در طول زمان برای اغلب مناطق بوده است.
این دانشمند آب و هوایی همینطور رکورد دیگری را از نظر میانگین دمای سطح جهانی پیشبینی می کند که منجر به خیلی از رویدادهای شدید آب و هوایی می شود.
با گرم شدن کره زمین، او انتظار دارد که رویدادهای شدید به همان روشی که در تابستان سال جاری به شکل سیل های شدید، خشکسالی و گرمای شدید مشاهده شد، تسریع شود.
او اظهار داشت: سوال اصلی اینست که چه اتفاقی برای سردی شدید و گسترش هوای سرد خواهد افتاد.
در حالیکه هوای سرد اساسا با تغییرات اقلیمی کمتر می شود، او اعتقاد دارد که هنوز هم، هر زمان این هوا گسترش یابد، بسیار سرد خواهد بود.
ایالات متحده پیش از این در پاییز سال جاری، درست بعد از ثبت برخی رکوردهای گرما، بعضی از رکوردهای سرما را هم ثبت کرده است.
بارلو اظهار داشت: ازاین رو گسترش این نوع هوا در حال افزایش می باشد، جایی که شما شاهد دمای بسیار گرم و به دنبال آن دمای بسیار سرد هستید.
یک زمستانِ ال نینو
بارلو توضیح داد که ال نینو، پدیده ای که در آن آب های اقیانوس گرم تر از حد معمول می شوند، دارای الگوهای مشخصی از هوای مرطوب و خشک است.
وی خاطرنشان کرد در حالیکه هر ال نینو متفاوت می باشد اما شبیه به هم هم هستند بخصوص در ماه های زمستانیِ نیمکره شمالی، یعنی دسامبر، ژانویه و فوریه.
برآوردهای او برای زمستان پیش رو اساساً تلفیقی از انتظارات برای گرم شدن کره زمین و همینطور رفتار تاریخی ال نینوهای گذشته است.
او اظهار داشت: هنوز معلوم نیست که ال نینوی فعلی همانند ال نینوهای قبلی رفتار کند یا خیر.
انتظار می رود منطقه شاخ آفریقا مرطوب تر از حد متوسط ​​باشد، منطقه ای که چندین سال خشکسالی و به دنبال آن سیل در چند ماه گذشته داشته است.

او اظهار داشت: امید اینست که افزایش بارندگی به شکلی متوسط ​​باشد و کمتر منجر به وقوع سیل شود.
همینطور ماه های زمستان احیانا مرطوب تر از حد متوسط ​​در جنوب غربی آسیا و بسیار خشک در جنوب شرقی آسیا خواهد بود. همینطور انتظار می رود که ماه های زمستان در ساحل خلیج آمریکا مرطوب تر از حد متوسط ​​باشند.
بارلو اذعان کرد که کشورهایی مانند برزیل و سایر کشورهای شمال شرقی آمریکای جنوبی خشک تر از میانگین ماه های زمستانی خواهند بود.
گسترش کمتر هوای سرد
بارلو اظهار داشت که در مجموع شدت سردی کمتری وجود خواهد داشت و افزود که با تغییرات آب و هوایی بسیار سازگار است.
او اظهار داشت: مناطقی در مرکز ایالات متحده و قسمتهایی از شرق آسیا بوده اند که در آنها حتی اگر سرمای شدید کمتر اتفاق می افتد اما زمانیکه رخ می دهد، هوا مانند همیشه سرد می شود.
وی همینطور افزود که گرم شدن کره زمین به صورت کلی همه چیز را گرمتر می کند اما الگوهای آب و هوا را هم تغییر می دهد.
این دانشمند آب و هوایی خاطرنشان می کند که نگرانی های زیادی در مورد زمستان های گرم و تاثیر آنها بر اکوسیستم ها وجود دارد.
او اظهار داشت که اثرات زیادی در قسمت کشاورزی بر روی پوشش گیاهی و گیاهان محلی وجود دارد.
بارلو اظهار داشت: بنابراین، اگر زمستان گرم تری را تجربه کنید، بعضی از موجودات زنده وجود دارند که بهتر رشد می کنند اما به صورت کلی این وضعیت برای گیاهان و حیوانات سخت تر است.
زمستان های گرم همینطور بر مناطقی که خیلی از منابع طبیعی و منابع آبی آنها در ارتباط با ذوب برف است هم تاثیر می گذارد.
او اظهار داشت: در صورت عدم بارش برف کافی و عدم انباشته شدن برف، افراد با مشکل مواجه خواهند شد.
به رغم تنش های ژئوپلیتیکی در سراسر دنیا، بارلو بر ضرورت ادامه تلاش کشورها در زمینه کاهش تغییرات آب و هوایی تاکید کرده است.
او اظهار داشت: به سادگی میتوان به بعضی از وقایعی که درحال وقوع است، نگاه کرد و گفت چرا باید نگران تغییرات آب و هوایی باشیم.
میزان گرم شدن زمین در طولانی مدت حالا در مقایسه با دوران پیشاصنعتی زمین، قبل از انقلاب صنعتی و دورانی که بشر هنوز استفاده از سوخت های فسیلی را شروع نکرده بود، حدود ۱.۱ تا ۱.۲ درجه سانتی گراد است.
ثبت رکورد جدیدی از گرمایش زمین
بررسی ها نشان داده است که ۱۲ ماه گذشته گرم ترین ماه های کره زمین بوده اند.
بر مبنای تحلیلی که از جانب سازمان غیرانتفاعی «Climate Central» انتشار یافت، ۱۲ ماه گذشته، گرم ترین ماه های ثبت شده زمین بوده است.
کارشناسان میانگین دمای جهانی را از نوامبر ۲۰۲۲ تا اکتبر تحلیل و بررسی کردند و دریافتند که حدود ۱.۳۲ درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین پیش از دوران صنعتی شدن بوده است.
این تحلیل نشان داد که در ۱۲ ماه گذشته، ۹۰ درصد از جمعیت جهان حداقل ۱۰ روز را با درجه حرارت بالا تجربه کرده اند که بدون تاثیر تغییرات آب و هوایی وقوع چنین وضعیتی بعید بود.

«اندرو پرشینگ»، معاون علمی این سازمان در یک کنفرانس خبری اظهار داشت: این گرمترین دمایی است که سیاره ما در حدود ۱۲۵ هزار سال قبل تجربه کرده است.
کارشناسان می گویند تغییرات آب و هوایی ناشی از سوزاندن سوخت های فسیلی عامل اصلی افزایش دما است. همینطور پدیده «ال نینو» هم در این حوزه موثر بوده است.
داده های این بررسی جای تعجبی ندارد. به قول کارشناسان، تا زمان کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، زمین رکوردهای جدیدی از گرما را تجربه می کند.
بی توجهی شرکتهای انرژی در جهان به اهدافِ مقابله با تغییرات اقلیمی
برخی داده های جدید نشان داده است حدودا تمام شرکتهای انرژی در جهان اهداف تعیین شده برای مقابله با تغییرات اقلیمی را نادیده می گیرند.
کارشناسان آلمانی می گویند: ۹۶ درصد از ۷۰۰ شرکت بزرگ انرژی جهان قصد دارند میادین جدید نفت و گاز حفاری کنند.
آژانس بین المللی انرژی اخطار داده است که اگر جهان می خواهد به تعهد خود در خصوص محدود کردن میانگین افزایش دمای جهانی پایبند باشد، میتوان از ذخایر فعلی سوخت فسیلی بهره برد اما هیچ میدان نفت و گاز جدیدی نباید مورد استفاده قرار گیرد.
دست اندرکاران این صنعت ادعا می کنند که درحال گذار به سوخت های سبزتر هستند اما سال قبل بیشتر از هر زمان دیگری از نفت و زغال سنگ استفاده شده است.
پیشرفت این مورد در کنفرانس آتی تغییرات اقلیمی سازمان ملل بررسی خواهد شد.
این کنفرانس از ۳۰ نوامبر تا ۱۲ دسامبر در دبی برگزار می گردد. سال قبل مصر میزبان این کنفرانس بود و قبل از آن این کنفرانس در گلاسگو اسکاتلند برگزار شد.
کاپ ۲۸ بیست وهشتمین نشست اقلیمی سالانه سازمان ملل متحد است که دولت ها در آن در رابطه با روش های محدود کردن و آمادگی برای تغییرات اقلیمی آینده بحث و گفتگو می کنند.
کاپ مخفف «کنفرانس اعضای شرکت کننده» است. اعضای شرکت کننده در این کنفرانس کشورهایی هستند که کنوانسیون سازمان ملل متحد در رابطه با تغییر اقلیم در سال ۱۹۹۲ را امضا کرده اند.
امید اینست که کاپ ۲۸ بتواند هدف طولانی مدت محدود کردن افزایش دمای کره زمین تا حد ۱.۵ درجه سانتی گراد را تحقق بخشد. این توافق در سال ۲۰۱۵ با شرکت حدود ۲۰۰ کشور در پاریس حاصل شد.

بنا بر گزارش «مجمع بین المللی تغییرات اقلیم (IPCC) سازمان ملل متحد» رسیدن به هدف ۱.۵ درجه افزایش دما برای پیشگیری از اثرات ویرانگر تغییرات اقلیمی ضروریست.
هرچند جهان با وجود همه تلاش ها برای مهار گازهای گلخانه ای در راه رسیدن به میزان افزایش دمای حدود ۲.۵ درجه سانتی گراد تا سال ۲۱۰۰ است. سازمان ملل اعلام نموده است که حفظ حد ۱.۵ درجه سانتی گراد افزایش دما به سرعت درحال ناممکن شدن است.
تغییرات اقلیمی، خطری جدی و تهدیدکننده
تغییرات اقلیمی بر غذایی که می خوریم، هوایی که تنفس می نماییم، آبی که می نوشیم و مکان هایی که ما از آنها بعنوان سرپناه استفاده می نماییم، تأثیر می گذارد.
تغییرات اقلیمی همینطور می تواند با تشکیل دگرگونی در فراوانی یا شدت رویدادهای شدید آب و هوایی و انتشار آفات و بیماری های خاص، بر سلامت و رفاه افراد تاثیر بگذارد.
به قول کارشناسان، تغییرات آب و هوایی از دو طریق بر سلامت افراد تاثیر می گذارد:
- با تغییر در شدت یا فراوانی مشکلات سلامتی که افراد هم اکنون با آن مواجه هستند
- با تشکیل مشکلات بهداشتی جدید یا پیشبینی نشده در افراد
اثرات تغییرات آب و هوایی بر سلامتی شامل بیماری های تنفسی و قلبی، بیماری های در رابطه با آفات مانند بیماری لایم و ویروس نیل غربی، بیماری های در رابطه با آب و غذا و جراحات و مرگ ومیر است. تغییرات آب و هوایی همینطور با افزایش جرایم خشن و به صورت کلی کاهش سلامت روان مرتبط می باشد.




منبع:

1402/08/27
23:51:22
5.0 /5
223
تگهای خبر: اكوسیستم , بارندگی , بهداشت , بو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴

گل بخر

سفارش گل و گیاه

golbekhar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل بخر محفوظ است